Prancūzijoje per „geltonųjų liemenių“ manifestacijas nukentėjo per 20 žmonių

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje šeštadienį, devintąją „geltonųjų liemenių“ protesto akcijų dieną, nukentėjo 24 žmonės. Tai pranešė šalies Vidaus reikalų ministerija.

22 nukentėjusiųjų būklę gydytojai apibūdina kaip vidutinio sunkumo, dviejų – kaip sunkią. „Geltonųjų liemenių“ manifestacijų dalyvių skaičius visos šalies mastu sudarė 84 tūkstančius, iš kurių 8 tūkstančiai dalyvavo protesto akcijose Paryžiuje.

Kaip pranešė televizijos kanalas BFM, šeštadienį, kaip ir ankstesnę protesto akcijų dieną – sausio 5-ąją, užfiksuota daug manifestantų išpuolių prieš žurnalistus. Pavyzdžiui, per manifestaciją Ruane buvo užpulti Prancūzijos naujienų televizijos kanalo LCI žurnalistai. O Paryžiuje protestuotojai atakavo paties kanalo BFM filmavimo grupę. Jo vadovybė kreipėsi į policiją, reikalaudama surasti ir nubausti užpuolikus.

Prancūzijoje lapkričio 17 d. prasidėjo „geltonųjų liemenių“ judėjimo protesto akcijos prieš degalų kainų augimą, mokesčių didinimą ir pragyvenimo brangimą. Per manifestacijas dažnai kyla susirėmimai su policija ir riaušės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių