Prancūzijoje mokytojas bus teisiamas už lytinius santykius su 14-mete moksleive

  • Teksto dydis:

Pasaulyje vykstant kampanijai prieš seksualinį išnaudojimą, Prancūzijoje pirmadienį prasidės 31 metų mokytojo teismas dėl lytinių santykių su 14-mete moksleive, kurios patėvis įtūžęs nutempė mokytoją į policijos nuovadą.

Matematikos mokytojas ir 14-metė moksleivė, kuri pas jį mokėsi pernai, vasario mėnesį ėmė bendrauti per „Instagram“, o birželio mėnesį užmezgė santykius.

Tėvams mokytojas atrodo seksualinis grobuonis, nors duktė tvirtina, kad jiedu myli vienas kitą.

„Ji – vaikas, tikintis meile iš didžiosios raidės. Kaip mokytojas jis tai žinojo ir tuo pasinaudojo, kad sugundytų mano dukrą“, – naujienų agentūrai AFP sakė mergaitės motina.

Prancūzijoje nėra nustatytas minimalus amžius, nuo kurio leidžiami lytiniai santykiai abipusiu sutikimu, ir suaugusiojo bei nepilnamečio seksas nelaikomas išžaginimu, jei nėra panaudotos jėgos įrodymų.

Po to, kai anksčiau šį mėnesį dėl išžaginimo buvo išteisintas vyras, nes prisiekusieji nerado įrodymų, kad jis privertė 11-metę mergaitę turėti lytinių santykių, vyriausybė pažadėjo pakeisti šį įstatymą.

Šiuo metu lytiniai santykiai su jaunesniu nei 15 metų asmeniu Prancūzijoje laikomi lytiniu nusikaltimu, už kurį skiriamos kalėjimo iki penkerių metų bausmės.

Suaugusiesiems, kurie gali daryti kokią nors įtaką vaikui, skiriamos griežtesnės bausmės.

Kalboje apie seksizmą, kurią šeštadienį pasakė minėdamas Jungtinių Tautų Tarptautinę kovos su smurtu prieš moteris dieną, prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) sakė norintis, kad minimalus amžius, nuo kurio leidžiama turėti lytinių santykių, būtų 15.

Pirmoji ponia Brigitte Macron (Brižit Makron), kuri kažkada buvo prezidento dramos mokytoja, taip pat pažadėjo suvaidinti vaidmenį kovoje su lytiniais nusikaltimais ir seksizmu.

Pastaraisiais metais Vakarų šalyse vyko keli teismo procesai dėl mokytojų, miegojusių su savo mokiniais. Garsiausia tarp jų yra amerikiečių mokytojos Mary Kay Letourneau (Meri Kei Leturno) byla.

M. K. Letourneau buvo 34 metų ištekėjusi moteris ir keturių vaikų motina, kai užmezgė santykius su 12 metų mokiniu, už kurio paskui ištekėjo.

Už lytinius santykius su nepilnamečiu ji septynerius metus atsėdėjo kalėjime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vile

Vile portretas
O tai kaip Brigite Macron, juk ji ta vaidmeni suvaidino, kai suviliojo berods 14 metu Emanueli Macrona? Kazkaip keistai atrodo. Juk ja pacia reiketu teisti. Bet kadangi Prancuzijoje nenustatytas minimalus amzius, kada leistini lytiniai santykiai, tai ji irgi nesielge blogai? Sita naujiena mane pritrenke.

...

... portretas
Jei ta mergaitė pati norėjo... juk anot tos seimo Š*** vaikų norų negalima slopint.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių