Prancūzų pergalę temdė susirėmimai ir eismo nelaimės

  • Teksto dydis:

Paryžiaus Eliziejaus laukuose dešimtys jaunuolių sekmadienį išdaužė populiarios parduotuvės vitrinas, kol šimtai tūkstančių gerbėjų šventė Prancūzijos pergalę Pasaulio futbolo čempionate.

Maždaug 30 žmonių, kurių daugelis buvo su slidininkų kaukėmis, įsiveržė į „Publicis Drugstore“, iš kurios vėliau išėjo su vyno ir šampano buteliais. Kai kas šypsojosi ir filmavo save mobiliaisiais telefonais.

Kai kurie svaidė įvairius daiktus, įskaitant butelius ir kėdes, į policijos pajėgas, kurios atsakė ašarinėmis dujomis.

„Taip nešvenčiama“, – graudžiai pasakė vienas praeivis su prancūzų komandos marškinėliais.

Šimtams tūkstančių žmonių palaipsniui skirstantis iš garsiosios Paryžiaus gatvės policija maždaug 23 val. 30 min. vandens patranka ėmė vaikyti likusius ramybės drumstėjus.

Kitur Prancūzijoje taip pat būta neramumų, pranešė pareigūnai. Šalies pietuose esančiame Lione kilo susirėmimai tarp policijos ir maždaug 100 jaunuolių, kurie miesto centre, kur po atviru dangumi buvo transliuojamas finalas, užsilipo ant vieno policijos automobilio.

Policija jaunuolius vaikė ašarinėmis dujomis, o šie svaidė daiktus ir padegė šiukšliadėžių. Dėl neramumų buvo kilęs ir paniškas bėgimas.

Marselyje buvo areštuota 10 žmonių, per susirėmimus sužeisti du saugumo pajėgų nariai, sakė policijos atstovas.

Netoli rytinio Nansi miesto esančiame Fruare žmonėms švenčiant buvo sunkiai sužeisti trejų metų berniukas ir dvi šešerių metų mergaitės – į vaikus įsirėžė motociklas.

Policija pranešė, kad motociklininkas iš įvykio vietos pabėgo.

Šalies pietryčiuose esančiame Ansi žuvo 50 metų vyras, kuris po finalo rungtynių pabaigą paskelbusio švilpuko šoko į seklų kanalą ir susilaužė kaklą, pranešė policija.

Tuo tarpu Prancūzijos šiaurėje esančiame Sent Feli miestelyje šventęs trisdešimt kelerių vyras žuvo automobiliu įsirėžęs į medį.

Po antrojo Prancūzijos triumfo Pasaulio futbolo čempionate gerbėjai visoje šalyje plūstelėjo į gatves. Daugelis mojavo vėliavomis ir padeginėjo dūmines bombas.

Paryžiuje pergalės šventei buvo dislokuota maždaug 4 tūkst. policininkų ir saugumo pajėgų narių, automobiliams nebuvo leidžiama įvažiuoti į Eliziejaus laukus.

Prancūzijoje tebegalioja aukšto laipsnio parengtis po virtinės 2015-aisiais prasidėjusių atakų. Pernai įsigaliojo nauji kovos su terorizmu įstatymai, išplėtę policijos galias.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Prie ko čia Prancūzija: afrikiečiai laimėjo, afrikiečiai SAVO papratimu ir 'šventė', Prancūzija TIK jiems esą pažadėta žemė... gaila tikrųjų prancūzų, bet - ar ne jie patys ir yra kalti kad brudu apsileido?

Močiutė

Močiutė portretas
Ir tai kultūringoji europa???Eikit na... su tokia kultūra
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių