Prie D. Britanijos krantų ginkluoti keleiviai grasino laivo įgulai

  • Teksto dydis:

Keturi asmenys, neteisėtai patekę į vieną krovininį laivą, penktadienį plaukusį netoli Anglijos krantų, apsiginklavo metaliniais strypais ir grasina įgulai, reikalaudami išleisti juos pakrantėje, pranešė laivo savininkės atstovas.

Bendrovės „Grimaldi Lines“ atstovas Paulas Kyprianou (Polas Kiprianu) pažymėjo, kad „zuikiai“ buvo aptikti praėjus keturioms dienoms po laivo „Grande Tema“ išplaukimo iš Lagoso uosto Nigerijoje ir buvo sulaikyti.

Tačiau anksčiau penktadienį jie sugebėjo pasprukti, o 27 įgulos nariams teko užsibarikaduoti vairinėje.

„Jie grasino įgulai nuo pat ryto, – apie nepaklusnius "keleivius" kalbėjo P. Kyprianou. – Vis dar laukiame, kol įsikiš valdžios atstovai.“

Pasak operatorės atstovo, įgulos nariai tiesiogiai bendrauja su Esekso grafystės policija ir britų pakrančių apsaugos tarnyba, bet pavojaus jų gyvybei nėra.

„Mes toliau reaguojame į sudėtingą incidentą laive“, – pareiškime nurodė Esekso policija.

Kaip rodo jūrų laivybos stebėsenos portalo „MarineTraffic“ duomenys, „Grande Tema“ šiuo metu yra netoli Margeito uostamiesčio.

Konteinerius ir mašinas gabentis laivas su Italijos vėliava plaukė į Esekso uostą Tilberį, esantį ryčiau Londono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rapolas

Rapolas portretas
Kada toms bezdzionems bus isleisti griezti istatymai? Europa nepajegi susitvarkyti su banditais ir plesikais is Afrikos ir Azijos. Slykstu stebeti!

Z

Z portretas
Reikėjo per bortą išgrūsti ir trumpa kalba.

...

... portretas
ACH: "Keturi asmenys, neteisėtai patekę į vieną krovininį laivą, penktadienį plaukusį netoli Anglijos krantų, apsiginklavo metaliniais strypais..." - ir mes pasirašėm JT paktą kad TOKIUS migrantus privalom globot?.. :(
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių