Prie Danijos krantų nuskendusiame laive dingusios žurnalistės nerado

  • Teksto dydis:

Dingusios žurnalistės ieškanti Danijos policija sekmadienį pranešė apieškojusi didžiulį savadarbį povandeninį laivą, kuris nuskendo praėjusią savaitę, tačiau kūno nerado.

„Laivas buvo apieškotas, tačiau ten nieko nerasta – nei gyvo, nei mirusio“, – žurnalistams pranešė Kopenhagos žmogžudysčių skyriaus vadovas Jensas Molleris (Jensas Mioleris).

30-metės žurnalistė Kim Wall (Kim Vol) buvo tame laive prieš jam nuskęstant. Laivo kūrėjas 46 metų Peteris Madsenas (Pėteris Madsenas) kaltinamas dėl nužudymo per neatsargumą. Penktadienį jis buvo parai sulaikytas, bet jam pateiktus kaltinimus išradėjas neigia.

Šeštadienį 40 tonų vandentalpos ir beveik 18 metrų ilgio laivas „UC3 Nautilus“ buvo iškeltas į paviršių ir partemptas į uostą. Sekmadienį jį apžiūrėjo pareigūnai, bet nieko neaptiko.

Apie negrįžusį povandeninį laivą pareigūnams pranešė žurnalistės vaikinas. Nedelsiant buvo paskelbta plataus masto paieška, kurioje dalyvavo du sraigtasparniai, trys laivai ir keli privatūs laiveliai. Karinis jūrų laivynas paskelbė, kad povandeninis laivas buvo pastebėtas plaukiantis netoli Kopenhagos, bet netrukus nuskendo.

Apie K. Wall nieko nėra žinoma nuo tada, kai apie P. Madseną straipsnį rašiusi žurnalistė ketvirtadienį įlipo į jo sukonstruotą povandeninį laivą.

Į jūrų laivyno pagalbos šauksmą padėti rasti laivą atsiliepęs Kristianas Isbakas išplaukė iškart penktadienį ir išvydo vandens paviršiuje esančio laivo bokštelyje stovintį P.Madseną, vilkintį karinę uniformą.

„Tuomet jis nusileido į povandeninį laivą, iš jo išsiveržė kažkokia oro tėkmė, ir laivas ėmė skęsti“, – naujienų agentūrai „The Associated Press“ sakė K.Isbakas.

„(Jis) vėl išlipo į viršų ir liko bokštelyje, kol į jį ėmė veržtis vanduo“, o vėliau nuplaukė į netoliese esantį laivą, tuo tarpu povandeninis laivas nugrimzdo, pridūrė vyriškis.

P.Madsenas pareigūnams tvirtino moterį palikęs saloje Kopenhagos uoste, po ketvirtadieninio pasiplaukiojimo pradžios prabėgus kelioms valandoms. Per kelis interviu žiniasklaidai po savo išgelbėjimo vyras sakė, kad laivas nuskendo, nes kilo bėdų dėl balastinės talpos.

Tačiau J. Molleris sekmadienį teigė, kad, rodos, laivas buvo tyčia paskandintas. Žiniasklaidoje ima spėlioti, kad P. Madesas galėjo paskandinti laivą norėdamas nuslėpti nusikaltimą.

„Rodos, kad tai buvo imtasi tyčinių veiksmų laivui paskandinti“, – sakė . Molleris.

„Mes vis dar tikimės, kad Kim Wall yra gyva, tačiau ruošiamės ir tam faktui, kad jos jau nebėra“, – sakė pareigūnas.

Švedijoje gimusi 30-metė laisvai samdoma žurnalistė studijavo Sorbonos universitete Paryžiuje Londone ekonomikos mokykloje ir Kolumbijos universitete Niujorke, kur įgijo žurnalistikos magistro laipsnį 2013 metais.

Pasak artimųjų, ji gyveno Niujorke ir Pekine, rašė įvairiems leidiniams, kaip „The New York Times“, „The Guardian“, „The South China Morning Post“ ir „Vice Magazine“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių