Prie Havajų sudužo JAV kariuomenės sraigtasparnis, dingo penki kariai

  • Teksto dydis:

Penki JAV kariai dingo kariuomenės sraigtasparniui nukritus vandenyne prie Havajų krantų per naktines pratybas, trečiadienį pranešė kariškiai.

Ryšys su sraigtasparniu „UH-60 Black Hawk“ nutrūko antradienį apie 21 val. 30 min. vietos (trečiadienį 10 val. 30 min. Lietuvos) laiku – jis nebebuvo matomas iš kito karinio sraigtasparnio, dalyvavusio tose pratybose, ir neatsiliepė per radiją, sakė 25-osios pėstininkų divizijos atstovas pulkininkas leitenantas Curtisas Kelloggas (Kertisas Kelogas).

Incidento metu orlaivyje buvo du pilotai ir trys įgulos nariai, nurodė jis. Kariškiai apie įvykį informavo dingusių karių šeimas, sakė C.Kellogas.

Honolulu ugniagesių departamento paieškų ir gelbėjimo grupės rado sraigtasparnio nuolaužų ir šalmą maždaug už 3 km nuo Kaenos kyšulio Oahu saloje. Nuotraukose matyti, kaip kariai iškelia numanomas orlaivio nuolaužas iš ugniagesių katerio ir vienos privačios valties kaimyninio Haleivos miestelio uoste.

Paieškose dalyvauja Pakrančių sargybos lėktuvas, du sraigtasparniai ir keli laivai. Į paieškas įsitraukė sausumos pajėgos ir Jūrų pėstininkų korpusas, taip pat Honolulu ugniagesiai ir gelbėtojai.

Incidentas įvyko per pratybas, kuriose dalyvavo du „Black Hawk“, skraidę tarp Kaenos kyšulio ir Dillinghamo (Dilingamo) oro pajėgų bazės, sakė pareigūnai. Tuo metu buvo debesuota ir vietomis smarkiai lijo.

Kariai turėjo treniruotis naktį, kad įgytų jų darbui reikalingų įgūdžių, aiškino C.Kelloggas.

Abu dalyvavę sraigtasparniai priklauso Havajuose dislokuotos 25-osios kovinės aviacijos brigados daliniams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių