Prie Libijos krantų išgelbėta beveik pustrečio tūkstančio migrantų, dalis nuskendo

  • Teksto dydis:

Prie Libijos krantų ketvirtadienį mažiausiai septyni migrantai nuskendo prakiurus jų pripučiamai guminei valčiai, bet kiti 77 žmonės buvo išgelbėti, pranešė šalies karinės jūrų pajėgos.

Gyvi likę žmonės, tarp jų keturios moterys ir vaikas, praleido dvi dienas laikydamiesi už prakiurusios valties, kol buvo išgelbėti, sakė laivyno atstovas.

Nelaimės rajone, esančiame už maždaug 40 km į vakarus nuo Tripolio, buvo aptikti septyni skenduoliai. Tačiau aukų gali būti gerokai daugiau, nes nežinoma, kiek migrantų plaukė laivu, nurodė laivyno atstovas.

Paprastai žmonių kontrabandininkai tokiomis valtimis gabena iki 120 žmonių.

Išgelbėti žmonės yra kritinės būklės, išsekę nuo bado ir troškulio, išsekę ir smarkiai nudegę saulėje, sakė laivyno atstovas.

Prie Libijos krantų ketvirtadienį Italijos pakrančių apsaugos laivai ir prekybiniai laivai išgelbėjo dar 2 300 migrantų. Taip pat buvo aptikti du nuskendę pabėgėliai.

Anksčiau į Italiją buvo atgabenti 35 nuskendusių migrantų, tarp kurių buvo mažiausiai 10 vaikų, kūnai. Šie žmonės nuskendo iškritę iš perpildytos valties, kai priplaukus gelbėtojų laivui ją užliejo didelė banga.


Šiame straipsnyje: migrantaimigrantų krizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
LAIKAS tą 'pabėgėlių' biznį stabdyt, o jį galima sustabdyt TIK nustojus tokius gelbėt, o pačius išsigelbėjusius grąžinant atgalios.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių