Prokuroras: žurnalistės nužudymu kaltinamas danų išradėjas gali vėl ką nors nužudyti

  • Teksto dydis:

Danų išradėjas Peteris Madsenas, kaltinamas švedų žurnalistės Kim Wall (Kim Val) nužudymu savadarbiame povandeniniame laive „gali vėl įvykdyti tokį pat nusikaltimą“, pirmadienį pareiškė prokuroras šioje byloje.

Prokuroras Jakobas Buchas-Jepsenas (Jakobas Bukas-Jepsenas) sakė, kad K. Wall galėjo būti surišta savo pėdkelnėmis ir jai kelis kartus buvo durta į lytinių organų sritį.

Pasak jo, P. Madsenas nužudė K. Wall įgyvendindamas savo seksualines fantazijas.

Savo baigiamojoje kalboje J. Buchas-Jepsenas paprašė įtariamajam skirti laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę. Danijoje tai paprastai reiškia 16 metų už grotų, tačiau prireikus ši bausmė gali būti pratęsta. P. Madsenui gresia būti uždarytam saugomoje psichiatrinėje klinikoje, kol bus laikoma, kad jis kelia grėsmę aplinkiniams.

Prokuroras sakė, kad P. Madsenas, kaltinamas perrėžęs K. Wall gerklę arba ją pasmaugęs, nėra pamišęs, tačiau yra „emociškai nevisavertis; jam smarkiai stinga empatijos, (jis nejaučia) pykčio ir kaltės“.

J. Buchas-Jepsenas taip pat citavo teismo įsakymu atliktą psichiatrų ekspertizę, kurioje sakoma, kad 47 metų P. Madsenas, kuris anksčiau pripažino supjaustęs K. Wall lavoną ir išmetęs jo dalis už borto, yra inteligentiškas vyras, turintis „psichopatinių tendencijų“.

Tuo tarpu kaltinamojo advokatė Betina Hald Engmark sakė, kad, tai buvo „siaubinga istorija, bet ši istorija neparemta faktais. Ji paremta nepatvirtintais tvirtinimais“.

„Ne mano kliento pareiga įrodinėti, kad jis nekaltas. Įrodyti, kad jis yra kaltas, yra prokuroro užduotis“, – sakė ji Kopenhagos teismo salėje, kur buvo susirinkę daugybė žmonių. Posėdyje dalyvavo ir K. Wall tėvai.

30-metė laisvai samdoma žurnalistė K. Wall, bendradarbiavusi su tokiais leidiniais kaip „The New York Times“ ir „The Guardian“, praėjusių metų rugpjūčio 10-ąją įlipo į povandeninį laivą vakariniam pasiplaukiojimui su P. Madsenu, norėdama paimti iš jo interviu straipsniui.

Jis supjaustė žurnalistės lavoną pjūklu, sukišo jos torsą, galvą, rankas ir kojas į atskirus maišus su metaliniais daiktais, kad jie nugrimztų, ir išmetė Kiogės įlankoje netoli Kopenhagos. Po K. Wall dingimo narai kelias savaites naršė Danijos vandenis ir galiausiai surado visas jos palaikų dalis. Žurnalistės mirties priežastis dar nėra nustatyta.

P. Madsenas yra sakęs, kad K. Wall mirtis buvo atsitiktinė. B. Hald Engmark sakė, kad jos klientas neabejotinai sukapojo žurnalistės palaikus, tačiau teismui tvirtino, jog nėra svarių įrodymų, kad vyras ją nužudė.

Danų išradėjas sakė, kad moteris mirė, kai jo savadarbiame povandeniniame laive staiga nukrito oro slėgis.

Jo advokatė pirmadienį išrėžė, kad „teismo medicinos ekspertai nerado nieko“, kas tai įrodytų.

P. Madsenas prisipažino sukapojęs K. Wall kūną, o vėliau išmetęs jos palaikus į Baltijos jūrą. Vyras tvirtino, kad taip pasielgė, nes nepajėgė iškelti moters kūno ant povandeninio laivo denio.

B. Hald Engmark sakė, kad jos klientas turėtų būti nuteistas tik už „siaubingą“ veiksmą – žurnalistės palaikų sukapojimą. Ji prašo jam skirti 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

„Tikrai atsiprašau už tai, kas nutiko“, – sakė P. Madsenas, kreipdamasis į K. Wall tėvus Ingrid ir Joachimą.

P. Madseno teismas prasidėjo kovo 8-ąją, o nuosprendis jo byloje bus paskelbtas trečiadienį 13 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių