R. T. Erdoganas: Turkijos pajėgos perėmė Afrino miesto Sirijoje kontrolę

  • Teksto dydis:

Turkų kariai bei jų sąjungininkai sukilėliai visiškai perėmė šiaurės Sirijos Afrino miesto, kuriame daugumą sudaro Sirijos kurdai, centro kontrolę, sekmadienį paskelbė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

„Laisvosios Sirijos armijos daliniai, remiami Turkijos kariuomenės, šį rytą visiškai perėmė Afrino miesto centro kontrolę“, - sakė Turkijos lyderis, pridūręs, kad šiuo metu mieste vyksta išminavimo darbai.

Kurdų pusė kol kas šių žinių nepatvirtino.

Operaciją, kuria siekiama iš Afrino išvyti kurdų Liaudies apsaugos dalinius (YPG), Turkija pradėjo sausio 20 dieną.

Turkijos vyriausybės teigimu, YPG yra teroristinį grupuotė, susijusi su uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), kuri jau tris dešimtmečius kovoja dėl kurdų autonomijos pietryčių Turkijoje.

YPG neigia bet kokius tiesioginius organizacinius ryšius su PKK ir šiems tvirtinimams pritaria JAV, kurios tiekė YPG ginklus, siekdamos padėti kovoti su „Islamo valstybė“ (IS).



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
padare ir putkinui nera reikalo kistis ne9savo teritorija o palikti uzgrobtas Karaliauciu donecka kurilu salas ir nutraukti visus karinius veiksmus stebint ar i tai reaguos nato ir jav nes kinai kolkas korektiski bet tai jiega ir baikit vienas kita erzinti nes patys ir nukentesit masonai....

...

... portretas
O kokiu teisiniu pagrindu turkų armija suverenioje Sirijoje savivaliauja?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių