Raudonojoje jūroje nušauti 33 somaliečių pabėgėliai

  • Teksto dydis:

Laive Raudonojoje jūroje nušauti mažiausiai 33 somaliečių pabėgėliai, tarp jų esama moterų ir vaikų, penktadienį pranešė Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) ir pareigūnai Jemeno sukilėlių kontroliuojamoje Chudaidoje.

33 pabėgėlių lavonai buvo nuvežti į ligonines šiame šalies vakaruose esančiame uostamiestyje, sakė vienas sveikatos apsaugos darbuotojas, kuris pridūrė, kad priimti ir 35 sužeistieji.

Nelaimės aplinkybės kol kas neaiškios, tačiau šiitų husių sukilėlių kontroliuojamos Chudaidos uosto pareigūnas pranešė, kad laivas jau įplaukė į doką. Pasak jo, į žmones buvo šaudyta iš lengvųjų ginklų, todėl aviacijos atakos galimybė turėtų būti atmesta.

Tačiau vienas jemenietis, išgyvenęs šį mirtiną išpuolį somaliečių migrantų sausakimšame laive, pasakojo, kad laivas buvo apšaudytas iš sraigtasparnio.

Pabėgėlius lydėjęs kontrabandininkas Al Hassanas Ghalebas Mohammedas (Hasanas Halebas Mohamedas) sakė, kad somaliečiai bėgo iš karo draskomo Jemeno ir ketino per Raudonąją jūrą patekti į Sudaną Afrikoje.

Pasak jo, visi somaliečiai buvo pabėgėliai, tarp jų buvo moterų ir vaikų. Jie laivu išplaukė iš Ras Ara vadinamos vietovės ir plaukė palei pietinę Chudaidos provincijos pakrantę.

Naujienų agentūrai „The Associated Press“ penktadienį H.G.Mohammedas sakė, kad nuplaukęs maždaug 50 kilometrų nuo Jemeno krantų laivas buvo užpultas.

Pasak jo, kai iš sraigtasparnio pasigirdo šūviai, tarp laivo keleivių kilo panika. Tačiau galiausiai jiems pavyko įjungti žibintuvėlius, kad parodytų, kad jie tėra neturtingi migrantai. Tada, pasak liudininko, sraigtasparnis nutraukė šaudymą, tačiau daugiau nei 30 somaliečių jau buvo žuvę.

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) pranešė, kad 80 išsigelbėjusių migrantų buvo nuvežti į ligoninę, tarp jų 24 sužeistieji, kurių būklė yra „ypatingai kritinė“.

„Mes galime patvirtinti, kad žuvo dešimtys žmonių“, – pranešė organizacijos atstovas Joelas Millmanas (Džoelas Milmanas).

Uosto pareigūnas nurodė, kad dar kelios dešimtys kitų išpuolį išgyvenusių somaliečių ir trys kontrabandininkai jemeniečiai buvo nuvežti į miesto kalėjimą.

Sukilėlių kontroliuojama naujienų agentūra Saba nurodė, kad pabėgėlius atakavo Saudo Arabijos vadovaujama koalicija, kovojanti su sukilėliais, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Kol kas koalicija šio pranešimo nekomentavo.

Nepaisant Jemene vykstančio karo, kuris nuo 2015 metų kovo nusinešė daugiau nei 7 tūkst. žmonių gyvybes, ir šalies gyventojams gresiančio bado, Jemenas vis dar traukia iš pabėgėlius iš Somalio pusiasalio.

Pietų Jemene, tačiau ne Chudaidos rajone, yra kelios pabėgėlių stovyklos, kuriose gyvena pabėgėliai iš Somalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopustas.

Kopustas. portretas
Teisingai, saudyt juos visus tuos Somalius, nes kai tie Somalio Piratai juroje musiskius pleskino tai buvo gerai ane???O dabar kai jiems Pautus drasko soviniai tai jau tipo baisi beda, Teisingai, saudyt tuos Parazitus iki vieno.

...

... portretas
Dar reiktų '00'.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių