Rumunai Juodojoje jūroje sulaikė 2 žvejybos laivus su 200 migrantų

  • Teksto dydis:

Rumunijos pasienio apsauga Juodojoje jūroje sulaikė du žvejybinius laivus, gabenusius daugiau nei  200 migrantų, šeštadienį pranešė šalies pasienio policija.

Pasak policijos, vienas iš laivų buvo sulaikytas šeštadienio rytą už jūrmylės nuo Bulgarijos pakrantės. Jame buvo 97 žmonės: 40 vyrai, 21 moteris ir 36 vaikai. Migrantai sakė esantys Irano ir Irako piliečiai.

Pareigūnai tiria, iš kur šis laivas atplaukė.

Nuo rugpjūčio vidurio tai jau ketvirtas Juodojoje jūroje sulaikytas migrantus gabenęs laivas.

Antrasis rumunų pareigūnų įtarimą sukėlęs Rumunijos link plaukęs žvejybos laivas buvo sulaikytas penktadienio vakarą. Jame buvo 120 žmonių. Rumunijos pasienio apsauga neleido šiam laivui pajudėti, kol atvyko Turkijos pareigūnai ir jį perėmė.

ES narė Rumunija nepriklauso Šengeno erdvei ir iki šiol išvengė didelio pastaraisiais metais Europą užplūdusių pabėgėlių ir migrantų srauto, tačiau Bukareštas baiminasi, kad Juodoji jūra gali tapti alternatyviu keliu naują gyvenimą Europoje siekiantiems pradėti užsieniečiams, nes pavojinga kelionė Viduržemio jūra tampa vis sunkesnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kažkas suka biznį už šių pabėg.pervežimą

kažkas suka biznį už šių pabėg.pervežimą portretas
Jam šaknelės ,o mums nuskure lapai-visos išlaidos juos išlaikyti

teisingai,ji prižadėjo

teisingai,ji prižadėjo portretas
lai ir šeria tuo dermoiedus,dirbti nenorinčiusČia ekonominiai migrantai.Nuo kada Lietuva turi spresti Afrikos socialines problemas.Kas turėjot kolonijų ten (England,Spain,Italy ) tas ir rūpinkitės buvusiais vergais.

Anonimas

Anonimas portretas
geriau.pas.mus.otai.vis.mazeja.tautieciu.geno.fonda,papildis.ane.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių