Rusija reikalaus A. Zacharčenkos nužudymo tarptautinio tyrimo

  • Teksto dydis:

Rusija per Minsko taikos susitarimų įgyvendinimą prižiūrinčios Trišalės kontaktinės grupės posėdį, vyksiantį trečiadienį, reikalaus tarptautinio tyrimo dėl apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos (DLR) vadovo Aleksandro Zacharčenkos nužudymo, antradienį pranešė Rusijos atstovas Kontaktinėje grupėje.

„Rytoj per Kontaktinės grupės posėdį kelsime tarptautinio tyrimo dėl DLR lyderio Aleksandro Zacharčenkos nužudymo klausimą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Borisas Gryzlovas.

Jis įsitikinęs, kad „šis tyrimas turi būti maksimaliai atviras ir objektyvus, jame turi dalyvauti visi Minsko proceso dalyviai“.

B. Gryzlovas priminė, jog Minsko susitarimų įgyvendinimo priemonės, „po kuriomis pasirašė ir A. Zacharčenka, yra Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos aprobuotas dokumentas, sulaukęs tarptautinio pripažinimo ir įteisinimo“.

„Manau, kad būtina organizuojant šį darbą pasitelkti visą Kontaktinės grupės, kuri reguliariai rengia posėdžius kartu su ESBO, potencialą. ESBO atstovai nuolat dirba Kontaktinėje grupėje ir jos pogrupiuose. Be to, ESBO veikia konflikto teritorijoje“, – nurodė Rusijos atstovas.

DLR vadovas A. Zacharčenka žuvo Donecke per sprogdinimą, surengtą rugpjūčio 31-ąją. Separatistai apkaltino jo nužudymu Kijevą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas geras tikrai pagerinras

Tas geras tikrai pagerinras portretas
Šuns balsas dangun neina, pasvajok pėmuo)

geras

geras portretas
kom tik dar pridursiu kas atsakys uz lenku ir danu lektuvu zuties su didelem aukom o cia/.... kazkoks 1 kgb...istas terorizavo visa donbasa.......

Dar ko užsimanė

Dar ko užsimanė portretas
Kam čia turi rūpėti banditų "razborkės"?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių