Rusija: Sirijos aviacijos bazei smogė Izraelis

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministerija pirmadienį pareiškė, kad raketų ataką prieš vieną Sirijos vyriausybės oro pajėgų bazę įvykdė Izraelio karo lėktuvai, įskridę į Libano oro erdvę.

„Balandžio 9-ąją nuo 3 val. 25 min iki 3 val. 53 min (Maskvos ir Lietuvos) laiku du Izraelio karinių oro pajėgų lėktuvai F-15, neįskridę į Sirijos oro erdvę, iš Libano teritorijos smogė Taifūro (Tijaso) aerodromui aštuoniomis valdomomis raketomis“, – sakoma Rusijos gynybos ministerijos pranešime.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA anksti pirmadienį pranešė, kad „kelios raketos smogė Taifūro oro uostui. Mūsų oro erdvės gynybos sistemos blokuoja raketų ataką.“ Arabų palydovinė televizija „al Mayadeen“ nurodė, kad raketos į Siriją atskrido nuo Viduržemio jūros, kirtusios Libano oro erdvę.

SANA iš pradžių paskelbė, kad raketų smūgis Tijaso bazei yra „įtariama JAV ataka“, bet vėliau pašalino bet kokias užuominas apie Ameriką.

Jungtinės Valstijos ir Prancūzija savo ruožtu paneigė, kad jos vykdė kokių nors smūgių Sirijoje.

Sirijos valstybinė televizija pirmadienį paskelbė, kad šalies oro erdvės gynybos pajėgos numušė aštuonias priešo raketas per ataką prieš Tijaso, dar įvardijamo kaip Taifūras arba Tiforas, oro pajėgų bazę (T-4) Chomso provincijoje. Šis kompleksas yra seniausiai veikianti ir viena didžiausių Sirijos oro pajėgų bazių.

Rusijos gynybos ministerijos duomenimis, sirų oro erdvės gynybos sistemos sugebėjo numušti penkias iš aštuonių paleistų raketų.

„Sirijos Arabų Respublikos oro erdvės gynybos daliniai ... sunaikino penkias valdomas raketas. Trys raketos pasiekė aerdromo vakarinę dalį“, – pranešė ministerija ir pridūrė, kad per šią ataką Sirijoje esantys „Rusijos kariniai patarėjai“ nenukentėjo.

Tuo metu Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi padėtį Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), gaunanti informacijos iš šaltinių toje šalyje, nurodė, kad „žuvo mažiausiai 14 kovotojų“.

Šis smūgis buvo įvykdytas JAV ir Prancūzijai perspėjus apie „stiprų bendrą atsaką“ į savaitgalį Sirijos sukilėlių kontroliuojamame Dumos mieste surengtą numanomą cheminę ataką, nusinešusią dešimtis žmonių gyvybių.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Prancūzijos vadovas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) kalbėdamiesi telefonu pasmerkė šią „šiurpią“ ataką ir pareiškė, kad B. al Assado (Bašaro Asado) režimas „privalo būti patrauktas atsakomybėn už jo tebevykdomus žmogaus teisių pažeidimus“, nurodė Baltieji rūmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

broliai

broliai portretas
izraelis ---rusija abu labu tokie patys jug rusija valdo zydai

...

... portretas
Tik laiko klausimas kada Izraelis panaudos A-bombą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių