Rusija vėl paneigė pranešimus apie vaikų žūtį Sirijos mokykloje

  • Teksto dydis:

Rusijos armija pirmadienį paneigė, kad kokių nors vaikų buvo mokykloje Sirijos Idlibo provincijoje, spalį tapusioje 28 žmonių gyvybes nusinešusio aviacijos smūgio, dėl kurio kaltinama Maskva, taikiniu.

Rusija dar kartą paneigė esanti kaip nors susijusi su spalio 26 dieną įvykdytais aviacijos smūgiais, per kuriuos, anot Jungtinių Tautų vaikų reikalų agentūros, al Chaso gyvenvietėje Sirijos šiaurės vakaruose žuvo 22 moksleiviai ir šeši mokytojai.

„Nėra jokių įrodymų, netgi netiesioginių, kad tame pastate buvo vaikų“, – sakoma armijos atstovo Igorio Konašenkovo pranešime.

Tuojau po minėto incidento JT generalinis sekretorius Ban Ki-moonas (Ban Kimunas) sakė, kad ataka prieš mokyklą Sirijos sukilėlių kontroliuojamoje provincijoje gali prilygti karo nusikaltimui, ir paragino atlikti išsamų tyrimą.

Žmogaus teisių organizacija „Human Rights Watch“ (HRW) sekmadienį pakartojo kaltinimus Maskvai dėl karo nusikaltimo, bet Maskva piktai atrėžė, kad šios grupės pareiškimas „neatlaiko jokios kritikos“.

„Taip pat norėtųsi priminti vadinamiesiems teisių gynėjams iš „Human Rights Watch“, kad Idlibo provinciją, įskaitant al Chaso gyvenvietę, jau ne vienerius metus visiškai kontroliuoja (džihadistų grupuotės) „al Nusra Front“ teroristai. Todėl kalbėti, kad (teroristų tinklo) „al Qaeda“ padalinio Sirijoje kontroliuojamoje teritorijoje, kovos veiksmų sąlygomis, tebeveikia pasaulietinės mokyklos, įkurtos dar (Sirijos prezidento Basharo) al Assado (Bašaro Asado) vyriausybės, gali tik atviri melagiai arba bepročiai“, – pareiškė I.Konašenkovas.

Maskva nuo praeitų metų rugsėjo vykdo bombardavimų kampaniją Sirijoje, palaikydama savo ilgametį lyderį B.al Assadą.

Jau daugiau kaip 300 tūkst. žmonių žuvo Sirijoje nuo 2011 kovo, kai platus protesto judėjimas prieš B.al Assado režimą peraugo į painų ginkluotą konfliktą tarp sukilėlių, džihadistų, kurdų ir vyriausybės pajėgų.


Šiame straipsnyje: RusijaSirijamokyklavaikaikaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių