Rusijoje buvęs policininkas nuteistas už 56 žmogžudystes

  • Teksto dydis:

Buvusį Rusijos policininką, jau atliekantį laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę už 22 moterų nužudymą, teismas pirmadienį pripažino kaltu dėl 56 žmogžudysčių.

Sibire esančio Irkutsko miesto teismas pripažino 54 metų Michailą Popkovą „kaltu 1992–2007 metais nužudžius 56 žmones“, sakoma Irkutsko srities prokuratūros pranešime.

Prokurorai nurodė, kad M. Popkovas „jautė patologinį potraukį žudyti žmonės“.  Be to, jis pripažintas kaltu dėl 10 savo aukų išžaginimo.

M. Popkovui buvo skirtas antrasis įkalinimo iki gyvos nuosprendis. Iš buvusio policininko taip pat buvo oficialiai atimta teisė gauti pensiją.

2015 metais M. Popkovas buvo pripažintas kaltu dėl 22 moterų nužudymo. Vėliau jis prisipažino įvykdęs 59 žmogžudystes, bet pirmadienį buvo nuteistas tik už 56, nes tyrėjai trijų nusikaltimų fakto negalėjo įrodyti, naujienų agentūra „Interfax“ citavo teismo spaudos tarnybą.

Buvęs pareigūnas savo aukas nužudydavo pasiūlęs jas pavežėti vėlai vakare, kai kada – policijos automobiliu, kai nebudėdavo tarnyboje Angarsko mieste netoli Irkutsko.

Pagal žmogžudysčių, už kurias buvo nuteistas, skaičių M. Popkovas lenkia kelis liūdnai pagarsėjusius Rusijos ir buvusių Sovietų Sąjungos respublikų žudikus maniakus.

2007 metais rusas Aleksandras Pičiuškinas, kuriam tuomet buvo 33-eji, buvo nuteistas kalėti iki gyvos galvos už 48 žmonių nužudymą 2000–2008 metais. Jo aukomis dažniausiai tapdavo pagyvenę alkoholikai, su kuriais jis susipažindavo Maskvos pakraštyje esančiame parke. A. Pičuškinas sakė norėjęs iš viso nužudyti 64 žmonės – kiek yra langelių šachmatų lentoje – todėl buvo pramintas „šachmatininku“.

Tuo metu metu Andreju Čikatila buvo nuteistas už Sovietų Sąjungos laikais įvykdytas 52 žmogžudystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimis

rimis portretas
Tokie serijiniai zudikai randasi tik Amerikoje ir Rusijoje,kur teritorijos dideles ir sunku pagauti migruojanti asmeni.Ogal tokie zudikai atsiranda tik policinese valstybese,su daugybe emigrantu ir ivairiu tautybiu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių