Rusijoje per moksleivio išpuolį mokykloje sužaloti septyni žmonės

  • Teksto dydis:

Rusijos Sibiro pietinėje Buriatijos respublikoje kirviu ginkluotas moksleivis penktadienio rytą įsiveržė į savo mokyklą, padegė vieną klasę ir sužeidė septynis žmones, iš jų du - sunkiai, pranešė pareigūnai.

Per incidentą regiono pagrindinio miesto Ulan Udės, esančios maždaug už 4,4 tūkst. km į rytus nuo Maskvos, karinio miestelio mokykloje vienas devintokas apie 9 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku sviedė į klasę Molotovo kokteilį ir puolė ten buvusius septintokus bei mokytoją, nurodė Rusijos naujienų agentūros.

Įvykio aplinkybės tebėra neaiškios - ankstesniuose pranešimuose sakoma, kad užpuolikų galėjo būti nuo vieno iki trijų.

Rusijos tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko sakė naujienų agentūrai "Interfax", kad užpuolikas buvo vienas.

"Jis mėgino nusižudyti ir buvo hospitalizuotas", - nurodė ji.

Buriatijos teritorinio katastrofų medicinos centro atstovas naujienų agentūra "RIA Novosti" sakė, kad per išpuolį nukentėjo septyni žmonės - 44 metų mokytoja ir šeši mokiniai.

"Vienos 11-metės būklė labai sunki, ją dabar operuoja - galvos smegenų trauma. Dar vienai mergaitei amputuoti du pirštai, - nurodė pareigūnas. - Visi patyrė kirstinių ir durtinių sužalojimų."

Buriatijos švietimo ministras Bairas Batarovas sakė „Interfax“, kad pamokos mokykloje buvo atšauktos.

Pareigūnai pradėjo incidento tyrimą. Į mokyklą pasiųsta grupė psichologų, teikiančių pagalbą sukrėstiems moksleiviams, jų šeimų nariams ir pedagogams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mankai

mankai portretas
putin-prazident miraaaaa... :D Jau auga fasistu atplaisos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių