Juodojoje jūroje nuskendo Rusijos karo laivas

  • Teksto dydis:

Juodojoje jūroje nuskendo Rusijos karo laivas „Liman“, ketvirtadienį susidūręs su kitu laivu netoli Turkijos krantų, pranešė Rusijos gynybos ministerija, kuri iš karto nurodė, kad visi įgulos nariai gyvi.

Anksčiau buvo pranešta, kad rusų laivui pramuštas dešinysis bortas žemiau vaterlinijos, bet įgula stengėsi išlaikyti jo plūdrumą.

„Visi Juodosios jūros karo laivyno tyrimų laivo „Liman“ ekipažo nariai yra gyvi, sveiki ir ruošiasi evakavimui iš Turkijos gelbėjimo laivo į rusų laivą“, – sakė ministerijos atstovas.

Anksčiau pranešta, kad susidūrimas su laivu „Ashot-7“ įvyko 11 val. 53 min. už 25 jūrmylių į šiaurės vakarus nuo Bosforo sąsiaurio tvyrant rūkui. „Į nelaimės rajoną 12 val. lėktuvu AN-26 išskrido gelbėtojų komanda“, – nurodė ministerija.

Tuo tarpu žiniasklaidoje minima, kad susidurta su prekiniu laivu „Youzarsif H.“, gabenusiu galvijus; šis laivas plaukioja su Togo vėliava.

Turkijos ministras pirmininkas Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) telefonu pareiškė užuojautą savo kolegai Rusijos premjerui Dmitrijui Medvedevui.

Turkijos pakrančių saugumo tarnyba pranešė, kad visi 78 rusų laivo jūreiviai ir visa „Youzarsif H.“ įgula yra saugūs.

Visi išgelbėtieji rusų jūreiviai buvo perkelti į Turkijos gelbėjimo laivą, iš kurio juos paims netoliese esantis Rusijos prekybos laivas „Ulus Star“. O šis pargabens jūreivius į Rusijos Juodosios jūros karo laivyno bazę aneksuotame Kryme.

73 metrų ilgio laivas „Liman“, pastatytas Lenkijoje 1970 metais, modernizuotas 1989 metais, yra Juodosios jūros karinio laivyno vidutinis žvalgybos laivas. Sausį jis grįžo iš žygio Viduržemio jūroje, kur veikė Rusijos karo laivyno operatyviniame junginyje.

Laive „Liman“ įrengta radiolokacinė sistema „Don“, hidroakustinė sistema „Bronza“, radijo žvalgybos aparatūra: „Rotor-N“, „Vakhta-M“, „Vakhta-10“, „Vachta-12“ ir kt. Laivas ginkluotas tik nešiojamuoju zenitiniu raketų kompleksu „Igla“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Čia karo laivas ? Na, nebent tik kokiems čiukčiams ar lietuviams , nes labai jau panašus į jų buvusį kreiserį "prezidentas Smetona" ...

...

... portretas
Nereikėjo to 'karo laivo' iš čiukčių pirkt.

cha cha cha

cha cha cha  portretas
Prekinis laivas „Youzarsif H.“, gabenęs galvijus, susidūrimą su rusų karo laivu “Liman” atlaikė ir nenuskendo. Tai gal ir rusų karo laive jei vietoj jūreivių būtų karvės, rusų karo laivas būtų likęs sveikas ir toliau šlovingai tarnautų Putino Rusijai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių