Rusijos teismas išdavė orderį suimti tremtyje gyvenantį rašytoją B. Akuniną

Antradienį Maskvos teismas už akių išdavė orderį suimti populiarųjį rusų rašytoją Borisą Akuniną, kuris kaltinamas neva skleidęs „dezinformaciją“ apie rusų kariuomenę.

Kaltinimai 67 metų rašytojui buvo pareikšti praėjusių metų gruodį, kai jis, kalbėdamas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu apsimetančiais rusų pokštininkais, pareiškė paramą Kyjivui.

Maskvos Basmano rajono teismo sprendimu, užsienyje nuo 2014 m. gyvenantis B. Akuninas, jei būtų išduotas arba kada nors įkeltų koją į Rusiją, būtų nedelsiant suimtas.

B. Akuninas yra vieno iš populiariausių ir savo istoriniais detektyvais garsėjančio gruzinų kilmės Rusijos rašytojo Grigorijaus Čchartišvilio pseudonimas.

Jis yra senas Kremliaus kritikas, o Maskvos puolimą Ukrainoje netrukus po jo pradžios 2022 m. vasarį yra pavadinęs „absurdu“.

Sausį Maskva jau buvo pareiškusi, kad jis yra „užsienio agentas“ – šiuo plačios reikšmės terminu Kremlius vadina visus, kuriuos laiko valstybės išdavikais ir priešais.

Praėjus savaitėms po invazijos Ukrainoje pradžios, Maskva uždraudė kritikuoti savo kariuomenę ir nuo tada yra sulaikiusi tūkstančius konfliktui nepritariančių asmenų.

Nuo karinės operacijos Ukrainoje pradžios iš Rusijos pabėgo ne vienas žymus kultūros veikėjas, o tie, kurie to nepadarė, susiduria su griežta cenzūra.


Šiame straipsnyje: Borisas AkuninasrašytojasRusijos teismasišdavė orderį suimtikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių