Rytų Ukrainoje šeštadienį įsigalios naujos paliaubos

  • Teksto dydis:

Rytų Ukrainoje prorusiški separatistai ir Ukrainos pajėgos susitarė dėl naujų paliaubų, įsigaliosiančių ateinantį savaitgalį, trečiadienį pranešė Kijevas ir separatistų atstovai.

Dėl „duonos paliaubų“ derliaus nuėmimo laikotarpiu, turinčių įsigalioti šeštadienio vidurnaktį vietos (ir Lietuvos) laiku, buvo susitarta per Ukrainos kontaktinės grupės susitikimą, kuriame dalyvavo ir separatistai, nurodė apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos atstovė Viktorija Talakina.

Kontaktinę grupę sudaro Kijevo, Maskvos bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai.

„Paliaubos tęsis iki rugpjūčio 31-osios“, – sakė V.Talakina proseparatistinei naujienų agentūrai DNR. Šią informaciją patvirtino ir Kijevas.

Pranešimas apie naujas paliaubas pasirodė Maskvai atšaukus susitikimą su aukšto rango JAV diplomatais, po to, kai Vašingtonas sugriežtino sankcijas Rusijai dėl konflikto Rytų Ukrainoje kurstymo ir Krymo aneksijos.

Iki šiol nebuvo ilgai laikomasi nė vienų paliaubų, paskelbtų per daugiau kaip dvejus metus besitęsiantį konfliktą.

ESBO, vykdanti stebėjimo misiją konflikto zonoje, nuolat praneša apie prieš Velykas paskelbtų paliaubų pažeidimus.

Antradienį neatpažintas ginkluotas vyras apšaudė du automobilius, kuriais naudojasi ESBO stebėtojai separatistų kontroliuojamose teritorijose. Incidento metu niekas nenukentėjo.

Konfliktas Ukrainoje įsiplieskė tuojau po to, kai 2014-ųjų vasarį per Maidano revoliuciją buvo nuverstas Rusijos palaikomas Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius. Konfliktas pareikalavo jau daugiau kaip 10 tūkst. žmonių gyvybių.


Šiame straipsnyje: Rytų Ukrainakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių