Šalčio padariniai Ukrainoje: mirtinai sušalo daugiau kaip 60 žmonių

Ukrainoje praėjusiomis savaitėmis, oficialiais duomenimis, mirtinai sušalo daugiau kaip 60 žmonių. Dar apie 900 gyventojų nuo gruodžio dėl kūno atšalimo ar nušalimų buvo nuvežti į ligonines. Apie tai ketvirtadienį skelbia žiniasklaida, remdamasi Sveikatos ministerija.

Dalyje Ukrainos praėjusiomis dienomis termometrų stulpeliai smuko iki minus 20 laipsnių padalos. Žinybos mėgina pagelbėti namų neturintiems žmonėms. Jiems palapinėse ar visuomeniniuose pastatuose, be kita ko, siūloma šiltos arbatos. Praėjusią žiemą mirtinai sušalo daugiau kaip 160 ukrainiečių.

Metų pradžioje daug šalčio aukų yra ir Rusijoje. Buriatijoje prie Baikalo ežero žinybos suskaičiavo keliolika žuvusiųjų. Čia spaudė apie 50 laipsnių šaltukas.

Daugelis žmonių, kurie mirė, galimai buvo apsvaigę nuo alkoholio, pranešė valstybinis tyrimo komitetas. Žmonės esą nepakankamai įvertina dramatiškas meteorologines sąlygas.

Jakutijoje, Sibire, žinybos įspėjo dėl ilgų kelionių. Esą reikėtų atsisakyti kelionių nuošaliomis teritorijomis. Čia kai kuriose mokyklose, spaudžiant 45 laipsnių šalčiui, atšauktos pamokos. Toks šaltis minėtuose regionuose šiuo metu laiku yra įprastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Putinas kaltas !!!

idomu

idomu portretas
Šildymą bei šiltą vandnį Ukrainos daugiabučiuose jau tiekia ar tiek tos žiemos beliko?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių