Sankcijas Rusijai dėl Ukrainos JAV toliau griežtins kartą per kelis mėnesius

  • Teksto dydis:

Sankcijas Rusijai dėl Ukrainos Vašingtonas ir toliau griežtins kartą per „vieną ar du mėnesius“, ketvirtadienį pareiškė JAV valstybės departamento specialusis atstovas Ukrainai Kurtas Volkeris.

„Mes bandome didinti savo... spaudimą Rusijai, kad priverstume ją aptarti sprendimą (dėl Ukrainos). Tai apima JAV sankcijų išsaugojimą ir periodišką šių sankcijų didinimą ateityje. Tai kelias, kuriuo ėjome valdant (Donaldo) Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai, ir mes toliau juo eisime. Ir papildomas sankcijas matysite maždaug kas mėnesį ar du, kaip matėte iki šiol“, – strateginių studijų centre „Atlantic Council“ sakė K. Volkeris.

Pasak JAV specialiojo atstovo, sankcijos aiškiai veikia Rusiją. „Mano nuomone, sankcijos daro poveikį, ir mes Rusijoje matome įrodymų“, – sakė jis.

K. Volkerio teigimu, Rusija „vis dar puoselėja iliuzijas“ dėl D. Trumpo administracijos pozicijos, nors Vašingtonas dabar vykdo „daug griežtesnę politiką Rusijos atžvilgiu ir ėmė labiau palaikyti Ukrainą nei ankstesnė administracija“.

K. Volkeris taip pat sakė, kad kol kas nėra suplanavęs susitikimo su Rusijos prezidento padėjėju Vladislavu Surkovu.

„Turbūt dabar pats laikas mums vėl susirinkti ir viską aptarti“, – pridūrė jis.

K. Volkeris pabrėžė, kad su V. Surkovu „vasarą ir rudenį apsikeitė keliais pranešimais“, ir akcentavo glaudų bendradarbiavimą su partneriais Europoje Ukrainos klausimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kažkur labai girdėta...? Berods,pūvantis kapitalizmas ir klestintis socializmas su žmogaus veidu.

...

... portretas
Ach: "Mes bandome didinti savo... spaudimą Rusijai" - tai NE sankcijos, tai JAV byrėjimas per visas siūles.

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Žvelkime giliau.Ateina laikas,kai pabėgėlių srautai pradės iš Rusijos Lietuvon,Estijon,Latvijon.Reikia ruoštis.JAV nuo Meksikos sieną panašią į Didžiąją Kinijos pastatė.Mums,kad būtų pigiau siūlau iškasti griovį ir kažko pripildyti,kad neperplauktų.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių