Sankt Peterburge IS kuopelės nariai planavo atakas

  • Teksto dydis:

Rusijos Federalinės saugumo tarybos (FSB) pareigūnai šiaurės vakariniame Sankt Peterburgo mieste sulaikė septynis džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) kuopelės narius, esą planavusius teroro aktus masinėse žmonių susibūrimo vietose, penktadienį pranešė FSB.

„Federalinė saugumo taryba po operatyvinių ir paieškos renginių Sankt Peterburge išaiškino ir užkirto kelią tarptautinės teroristinės organizacijos IS slaptos šalininkų kuopelės neteisėtai veiklai; gruodžio 16-ąją ji planavo surengti rezonansinių teroro aktų: mirtininko sprogdintojo ataką vienoje kulto vietoje, piliečių žudynes ir savadarbių sprogstamųjų įrenginių sprogdinimą masinėse žmonių susibūrimo vietose“, – penktadienį pranešė FSB atstovai spaudai.

Pareigūnų pranešime teigiama, kad kuopelei per užšifruotų žinučių programėlę „Telegram“ vadovavo teroristinės organizacijos lyderiai iš užsienio.

„Šių metų gruodžio 13-14 dienomis Sankt Peterburge per specialiąją operaciją buvo sulaikyti septyni kuopelės nariai“, – nurodė FSB.

Pareigūnai informavo, kad iš suimtųjų buvo konfiskuotas „daug sprogstamųjų medžiagų, savadarbių sprogstamųjų įrenginių komponentų, automatinių ginklų ir ekstremistinės literatūros“.

Be kita ko, FSB nurodė, kad buvo likviduota sprogstamųjų įrenginių gamybos laboratorija.

Praėjusį antradienį FSB direktorius Aleksandras Bortnikovas pranešė, kad Maskvos srityje nutraukta teroristų grupės veikla. Ji esą planavo surengti teroro atakų per Naujuosius metus, Rusijos organizuojamą Pasaulio futbolo čempionatą ir prezidento rinkimus ateinančiais metais.

Pasak A. Bortnikovo, iš tų teroristų buvo konfiskuota savadarbių sprogstamųjų įrenginių, šaunamųjų ginklų ir šaudmenų. Taip pat buvo likviduota „teroro priemonių“ gamybos laboratorija.

FSB vadovas pabrėžė, kad pareigūnai tęsia darbą užkirsdami kelią teroro grupuočių veiklai.

Maždaug 40 tūkst. kovotojų iš viso pasaulio, taip pat ir Rusijos, atvyko į Siriją prisidėti prie IS kovotojų, kurie 2014 metais džihadistų užimtose Sirijos ir Irako teritorijose paskelbė savo „kalifatą“.

Rusijos saugumo tarnybų duomenimis, 2015 metais prie grupuotės prisijungė 2,9 tūkst. Rusijos piliečių ir dar „keletas tūkstančių“ iš Centrinės Azijos.

Pastaraisiais metais Rusijoje buvo įvykdyti keli teroro išpuoliai, vienas kurių – šių metų balandžio mėnesį Sankt Peterburge organizuota ataka, per kurią žuvo 14 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šiaip

šiaip portretas
kuopelėmis vadindavo revoliucionierius,komjaunimo,o teroristai-tai gaujos,ir sugalvok teroristus pavadinti kuopelėmis,ar jau teroristai mūsų draugai?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių