Sankt Peterburge sulaikyti šeši įtariami „al Nusra“ ir IS verbuotojai

  • Teksto dydis:

Rusijos saugumo tarnybos Sankt Peterburge sulaikė šešis migrantus iš Centrinės Azijos, kurie įtariami verbavę žmones į teroristinių grupuočių „Jabhat al Nusra“ ir „Islamo valstybė“ (IS) gretas, pranešė šalies Tiriamojo komiteto atstovai.

„Tyrimų komiteto Sankt Peterburgo pagrindinis skyrius pradėjo baudžiamąją bylą“ dėl teroristinės veiklos rėmimo, sakoma pranešime, kurį trečiadienį gavo naujienų agentūra „Interfax“.

Tyrėjai išsiaiškino, kad nuo 2015 metų lapkričio įtariamieji Sankt Peterburge „užsiėmė daugiausiai išeivių iš Vidurio Azijos verbavimu su terorizmu susijusių nusikaltimų vykdymui ir jų įtraukimui į Rusijoje uždraustų teroristinių organizacijų „Jabhat al Nusra“ ir IS gretas“.

Be to, „bendrininkai stengėsi įtraukti verbuojamus asmenis į kitų neteisėtų ginkluotų grupuočių veiklą, taip pat ir užsienio valstybėse“, pažymima pranešime.

„Rusijos tyrimų komitetas patikrins visus suimtųjų ryšius ir kontaktus, bet iš karto verta pažymėti, jog šiuo metu tyrime nėra duomenų, kad sulaikytieji palaikė ryšius ar pažinojo teroro aktą Sankt Peterburgo metropolitene įvykdžiusį asmenį“, – sakoma jame.

Tiriamojo komiteto atstovai informavo, kad šiuo metu vyksta kratos įtariamųjų gyvenamosiose vietose, per kurias ieškoma islamistinės ekstremistinės literatūros, daiktų ir dokumentų, svarbių baudžiamosios bylos tyrimui.

„Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl sulaikytųjų arešto ir kaltinimų jiems pateikimo; imtasi priemonių, kad būtų nustatyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn jų bendrininkai“, – sakė pareigūnai.

Balandžio 3 dieną Sankt Peterburgo metropoliteno traukinio vagone nugriaudėjus sprogimui žuvo 14 žmonių, o dar per 50 buvo sužeisti. Tyrėjai mano, kad bombą detonavo iš Kirgizijos kilęs mirtininkas sprogdintojas Akbaržonas Džalilovas.


Šiame straipsnyje: Sankt PeterburgasAl NusraIS

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių