Sankt Peterburgo prekybos centre sprogus bombai sužeisti 11 žmonių

  • Teksto dydis:

Sankt Peterburgo prekybos centre „Perekriostok“ („Sankryža“) trečiadienį detonavus bombai sužeisti 11 žmonių, pranešė pareigūnai, bet patikslino, kad sunkių sužalojimų buvo išvengta.

Šešių nukentėjusiųjų būklė vidutinio sunkumo, keturių – patenkinama, sakoma vicegubernatorės Anos Mitianinos paskelbtame „Twitter“ pranešime. Dar vieną lengvai sužeistą asmenį ruošiamasi išrašyti iš ligoninės.

Taip pat pažymima, kad tarp sužeistųjų nesama vaikų.

Rusijos tyrimų komiteto atstovė Svetlana Petrenko sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad prekybos centre detonavo šrapnelio prikimštas savadarbis sprogstamasis užtaisas.

Vis dėlto ji sakė, kad šis incidentas kol kas laikomas pasikėsinimu nužudyti.

„Sankt Peterburgo prekybos centre suveikė žalojančių elementų pripildytas savadarbis sprogstamasis užtaisas, kurio galingumas atitinka 200 g trotilo“, – pažymėjo S. Petrenko.

„Tyrimų biuras nagrinėja visas įvykio versijas. Vis dėlto baudžiamosios bylos kvalifikacija kol kas nesikeičia: (tai) pasikėsinimas nužudyti du ar daugiau žmonių visuomenei pavojingu būdu“, – sakė ji.

Vienas naujienų agentūros AFP korespondentas sakė matęs į įvykio vietą atvykusius gelbėtojus ir policiją, taip pat Federalinės saugumo tarnybos (FSB), tiriančios teroro aktus, automobilį.

Policija nurodė, kad incidentas įvyko į šiaurę nuo miesto centro esančiame prekybos centre, o liudininkai pasakojo, kad sprogstamasis užtaisas buvo paslėptas daiktų saugojimo spintelėje.

„Apie 18 val. 30 min. (vietos, 17 val. 30 min. Lietuvos) laiku pasigirdo sprogimas. Buvo sužeisti keli žmonės“, – sakoma policijos pranešime.

„Gaisras nekilo. Visi pirkėjai evakuoti“, – „Interfax“ sakė vienas Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas.

Įvykio liudininkas Arturas Jericianas sakė valstybinei naujienų agentūrai TASS girdėjęs sprogimą ir matęs prekybos centre pasklidusius dūmus. Tačiau tuo metu pirkėjų ten nebuvo daug.

Pasak vyro, kelis nukentėjusiuosius išvežė greitosios pagalbos automobiliai.

Tyrimų komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas į įvykio vietą pasiuntė patyrusius detektyvus ir kriminalistus.

Komiteto biuro Sankt Peterburge vadovas Aleksandras Klausas sakė, kad hospitalizuota 10, bet jų gyvybei pavojaus nėra.

Vienas vicegubernatorės Anos Mitianinos biuro atstovas anksčiau sakė „Interfax“: „Nukentėjo 10 žmonių, vienas hospitalizacijos atsisakė, devyni nugabenti į Marijos, Aleksandro ir Jelizavetos ligonines.“

Sankt Peterburgo gubernatoriaus atstovas spaudai Andrejus Kibitovas savo ruožtu „Twitter“ žinutėje nurodė, kad vieno sužeistojo būklė sunki. Kiti nukentėjusieji patyrė vidutinio sunkumo ir lengvų sužeidimų, sakoma A. Kibitovo žinutėje.

Rusijos antrajame pagal dydį mieste šių metų balandį per sprogdinimą metropolitene žuvo 14 žmonių, dar dešimtys buvo sužeisti.

Atsakomybę už tą išpuolį prisiėmė su teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi grupuotė. Pasak jos, ši ataka buvo žinutė šalims, įsitraukusioms į karą su musulmonais.

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia už sirų moteris ir vaikus

Čia už sirų moteris ir vaikus portretas
.............................

Joaaa

Joaaa portretas
Kada tuos prakeiktus slykstynes sustabdys?!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių