Siera Leonėje nuošliaužos aukų skaičius perkopė tūkstantį

  • Teksto dydis:

Siera Leonės sostinėje daugiau kaip tūkstantis žmonių žuvo per purvo nuošliaužą ir potvynį, smogusius miestui prieš beveik dvi savaites, sekmadienį paskelbė viena vietos lyderė ir dvasininkas.

Vyriausybė anksčiau skelbė, kad per rugpjūčio 14-ąją įvykusią nelaimę žuvo apie 450 žmonių. Gelbėtojai ir pagalbos grupės savo ruožtu perspėjo, kad daugelio iš daugiau kaip 600 dingusių žmonių tikriausiai nebepavyks rasti gyvų.

„Daugiau kaip tūkstantis žuvo per katastrofinę purvo nuošliaužą ir potvynį, ir dabar niekada nebesužinosime tikslaus skaičiaus“, – sakė nuo šios stichinės nelaimės nukentėjusio sostinės priemiesčio Ridžento moterų bendrijos pirmininkė Elenoroh Jokomie Metzger (Elenoro Džkomi Mecger).

Nelaimės vietoje laidojami šimtai žuvusių žmonių, o gelbėtojai tęsė paieškas. Regione tęsiasi lietingi orai, galintys paaštrinti tragediją dėl antisanitarinių gyvenimo sąlygų.

Sekmadienį per gedulingas pamaldas pamokslą sakęs vyskupas emeritas Arnoldas Temple'is (Arnoldas Templis) sakė, kad nustatyti tikslų žuvusiųjų skaičių yra svarbu dėl atskaitomybės.

„Gali būti, kad dabar gedime daugiau kaip tūkstančio Siera Leonės žmonių. Bet kodėl apie tūkstančio mūsų tėvynainių gyvybės turėjo šitaip tragiškai pasibaigti? – klausė A.Temple'is. – Ką iš tikrųjų turėtume kaltinti? Turime nustatyti, kas kaltas, kad būtų galima imtis priemonių padėčiai atitaisyti ir kad niekada nebeleistume įvykti tokiai nelaimei.“

Šalies pirmoji ponia Sia Koroma (Sija Koroma), prezidento Ernesto Bai Koromos žmona, irgi pasisakė per aukų atminimo ceremoniją.

„Stoviu čia apsunkusia širdimi. Mūsų šalis patyrė daug negandų, – pabrėžė ji. – Turėtume patikrinti visus savo (sprendimus) ir išmokti laikytis žmogaus sukurtų įstatymų, ypač kai vyriausybė planuoja veiksmus šalies plėtrai.“

Buvo evakuoti tūkstančiai žmonių, gyvenančių žemumose, kurioms dėl smarkių liūčių iškilęs potvynių pavojus. Pagalbos organizacijos gabena būtiniausias atsargas ir padeda tiekti švarų vandenį, siekiant išvengti ligų protrūkio.

Kai kurie kritikai kaltina Siera Leonės vyriausybę nepasimokius iš Fritauną anksčiau ištikusių stichinių nelaimių. Šiame dideliame mieste daugelis skurdžių rajonų yra žemose vietose, kuriose neužtikrinamas tinkamas vandens nutekėjimas. Be to, ant aplinkinių šlaitų vyksta daugybė menkai reguliuojamų statybų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas Zubinas -Tęsėjas

Romualdas  Zubinas -Tęsėjas portretas
Laikas ne tiktai mokslininkams bet ir visai žmonijai žinoti, kad gyvename laikmetyje, kuriame Žemės šiaurinis ašigalis PASTOVIAI KRYPSTA Į SAULĘ!!! O tai reiškia, kad VISOJE ŽEMĖJE ŠIAURINIUOSE KALNŲ ŠLAITUOSE VIS INTENSYVIAU TIRPSTA LEDYNAI IR SNIEGYNAI IR TAS VITAS BŪTINA KUO GREIČIAU PALIKTI!!! TAI YRA TAS PATS KAS GYVENTI ŽEMIAU DIRBTINOS UŽTVANKOS!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių