Sirija pavadino JAV, Prancūzijos ir Turkijos pajėgas okupantais

  • Teksto dydis:

Sirijos užsienio reikalų ministras šalyje veikiančias Jungtinių Valstijų, Prancūzijos ir Turkijos pajėgas pavadino „okupantais“ ir pareikalavo, kad jos nedelsiant pasitrauktų.

Kreipdamasis į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją, Walidas al-Moualemas (Validas Mualemas), kuris eina ir Sirijos ministro pirmininko pavaduotojo pareigas, taip pat paragino Sirijos pabėgėlius grįžti namo, nors šalyje jau aštuntus metus tęsiasi karas.

Pasak ministro, užsienio pajėgos, prisidengdamos kova su terorizmu, Sirijos žemėje yra neteisėtai ir su „jomis bus atitinkamai elgiamasi“.

„Šios pajėgos privalo nedelsiant ir besąlygiškai pasitraukti“, – pareiškė jis.

W. al-Moualemas tvirtino, kad „karas su terorizmu“ Sirijoje, kurioje nuo 2011 metų žuvo daugiau kaip 360 tūkst. žmonių, o milijonai buvo priversti palikti savo namus, „jau beveik baigėsi“.

Ministras patikino, kad Damaskas tęs „šį šventąjį mūšį, kol visas Sirijos teritorijas išvalysime“ ir nuo teroristų grupuočių, ir nuo „šalyje neteisėtai esančių užsienio pajėgų“.

Jungtinės Valstijos į Siriją yra nusiuntusios maždaug 2 tūkst. karių, o Prancūzija – daugiau kaip 1 tūkst. karių.

Kalbėdamas apie pabėgėlius, W. al-Moualemas pareiškė, kad sąlygos jiems grįžti yra tinkamos, tačiau tarptautinė bendruomenė „skleidžia nepagrįstą baimę“, kuri pabėgėlius verčia likti svetur.

„Esame paraginę tarptautinę bendruomenę ir humanitarines organizacijas padėti jiems grįžti, – pareiškė ministras. – Jie politizuoja tai, kas turėtų būti grynai humanitarinis klausimas“.


Šiame straipsnyje: Sirijakarinis konfliktas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniokas.

Kauniokas. portretas
Daužyt tuos amerikasosus kales

Taip

Taip portretas
Tiesa akis bado, isvadiotojai? Rusas irgi kadaise mus IŠVADAVO Arne?

pasiliks

pasiliks portretas
prieš savo gyventojus, karo nusikaltimus vykdžiusią valdžią, negalima laikyti - teisėtai išrinktus. tai normalu, kad kelių valstybių karinės pajėgos pasiliks
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių