Sirijoje džihadistai susprogdino dujų įmonę

  • Teksto dydis:

Sirijoje „Islamo valstybės“ (IS) grupuotė susprogdino prieš mėnesį užimtą įmonę, kurios išgaunamos gamtinės dujos užtikrindavo trečdalį visos šalyje suvartojamos elektros gamybos, pirmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

„Per pastarąsias 48 valandas IS susprogdino Hajano dujų įmonę rytinėje Homso provincijoje, dėl to ji visiškai nebeveikia“, – nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Šaltinis Sirijos naftos ministerijoje naujienų agentūrai AFP taip pat patvirtino, kad įvyko sprogimas.

Tos jėgainės darbas nutrūko dar prieš mėnesį, kai į centrinį Palmyros regioną įsiveržė džihadistai.

IS sekmadienį paskelbė vaizdo įrašą, pavadintą „Hajano dujų kompanijos sprogimas Homso provincijos rytuose“. Jame matoma, kaip vienas vyras dėlioja sprogmenis, o vėliau parodomas didelis sprogimas tame komplekse.

Pasak Jihado Yazigi (Džihado Jazigio) iš ekonomikos naujienas apžvelgiančio savaitraščio „The Syria Report“ iš šios įmonės išgaunamų dujų buvo pagaminama trečdalis visos šalies elektros.

Kaip rašoma leidinyje, joje kasdien buvo išgaunama 3,7 mln. kubinių metrų gamtinių dujų.

„Todėl buvo paveikti milijonai sirų... tai buvo viena iš nedaugelio įmonių, tebeveikusių beveik visu pajėgumu“, – AFP sakė J.Yazigi.

Nuo 2014 metų IS Sirijoje, daugiausia centriniuose ir rytiniuose šalies regionuose, užėmė kelias dujų ir naftos gręžinius.

JAV vadovaujama koalicija reguliariai rengia antskrydžius prieš džihadistų kontroliuojamus naftos gręžinius.

Pasak J.Yazigi, susprogdintoje jėgainėje išgautos dujos būdavo naudojamos gaminti elektrai, kuria būdavo aprūpinamos centrinės Damasko, Hamos ir Homso provincijos.

„Įmonė sulaukdavo daug pramonės investicijų ir iš tikrųjų buvo viena svarbiausių ekonominių infrastruktūrų, sunaikintų nuo 2011 metų kovo“, kai prasidėjo karas, aiškino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
čia gi ne džichadistai,o pagal amerikos ir lietuvos debilus politikus,tai laisvės kovotojai,tokie kaip landzbergis su grybauskaite ir čia ne mano vieno tokia nuomonė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių