Skaitytojai dalijasi: pamatykite, kaip atrodo Havajus ištikusi stichinė nelaimė

  • Teksto dydis:

Portalo skaitytojai dalijasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas Havajuose išsiveržęs ugnikalnis. 

Stichinės nelaimės šia vietovę vargina jau ne pirmą dieną. Dar vakar fotografai fiksavo besispjaudantį Kilauėjos ugnikalnį.

Dėl Kilauėjos ugnikalnio išsiveržimo paskelbta privaloma kelių Havajų (Didžiosios) salos rajonų gyventojų evakuacija. Tai penktadienį pranešė laikraštis „The Los Angeles Times“.

Leilani Esteitso rajono gyventojai turi palikti savo namus iki penktadienio vidurdienio vietos laiku (šeštadienio 1 valandos Lietuvos laiku). „Visi, kurie atsisakys evakuotis, gali būti suimti“, - pažymi leidinys, remdamasis oficialiu Federalinės nepaprastųjų situacijų agentūros atstovu Davidu Mace`u.

Kilauėjos ugnikalnio išsiveržimas prasidėjo gegužės 3 d. Lavos srautai jau sunaikino kelias dešimtis namų.

Havajų valstijos gubernatorius Davidas Ige`ė gegužės 9 d. paskelbė prie ugnikalnio esančią Punos apygardą stichinės nelaimės zona. JAV prezidentas Donaldas Trumpas patenkino prašymą skirti Havajų salai pagalbą dėl ugnikalnio išsiveržimo padarinių. Iš zonos, nukentėjusios nuo stichijos smūgio, pastarosiomis savaitėmis jau išvyko daugiau kaip 2 tūkstančiai žmonių.

Portalas jau rašė, kad gegužės pradžioje Havajus supurčius galingam 6,9 balo stiprumo žemės drebėjimui kilo naujų ugnikalnio išsiveržimų. 

Pareigūnai nurodė, kad požeminio smūgio epicentras buvo pietinėje Kilauėjos ugnikalnio dalyje 5 km gylyje. Šis ugnikalnis pirmąkart išsiveržė po virtinės žemės drebėjimų saloje.

Gegužės 17 dieną buvo pranešta, kad iš viršūnės kraterio išsiveržus Havajų Kilauėjos ugnikalniui, pelenų pliūpsniai kilo į daugiau kaip 9 km aukštį.


Kaip pranešė BNS, JAV Geologijos tarnybos (USGS) geofizikas Mike'as Poland'as patvirtino, kad įvyko sprogstamasis išsiveržimas. Maždaug už 40 km nuo ugnikalnio viršūnės yra atsivėrusios apie 20 stemplių, iš kurių besiliejanti lava sunaikino daugiau kaip dvi dešimtis namų ir privertė evakuoti apie 2 tūkst. gyventojų. Havajų policijos departamentas nurodė, kad greitkelyje netoli įvažiavimo į Havajų ugnikalnių nacionalinį parką, atsirado plyšių. Didžioji parko dalis – uždaryta lankytojams.

Kilauėja yra vienas aktyviausių pasaulio ugnikalnių. 1924 metais įvykus dideliam išsiveržimui iš viršūnės kraterio, žuvo vienas žmogus, o akmenys, pelenai ir dulkės iš kraterio veržėsi 17 dienų.


Šiame straipsnyje: HavajaiugnikalnisUgnikalnio išsiveržimasKilauėjos ugnikalnisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Įdomiai Žemė sureagavo į skalūninių dujų išgavimo procesą... :/

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Tai kas vyksta Havajuose yra ne nelaimė, bet didžiausias nusikaltimas žmoniškumui!!!

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
Gerbiamieji, po 1079 m.pr.m.e. ATLANTO (SANTO - TERO) ugnikalnio visiško susisprogdinimo (Santarini salos) anot archeologų, nežuvo nei vienas žmogus!? Archeologai Santarini saloje rado tiktai vienos kiaulės griaučius. Pasirodo, kad prieš Tero (ATLANTO) ugnikalnio sprogimą, tuo meto arijų-baltų KRIVIŲ KRIVAITIS VANDENORIUS, buvo organizavęs žmonių evakuaciją iš viso Viduržemio jūros regiono bei iš Mažosios Azijos!? Mūsų gi laikais, nežiūrint į civilizacijos aukštą išsivystymo lygį, žmonių gyvybėmis žaidžiama ir jos visiškai nevertinamos! Šalia ugnikalnių gyvena ir Amerikos šiaurėje, ir ant Vezuvijaus šlatų, ir šalia Etnos?!, O kodėl nepasimokyti iš mūsų protėvių ir iš anksto neiškelti žmonių iš aiškiai pavojingų vietų?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių