Sniegui paralyžiavus Paryžių vargsta į darbus važinėjantys žmonės

  • Teksto dydis:

Itin gausus sniegas trečiadienį kone visiškai sustabdė viešąjį transportą Paryžiuje ir aplinkiniuose regionuose, sukeldamas daug vargo į darbą važinėjantiems žmonėms, kurių šimtai naktį turėjo palikti savo automobilius ir miegoti laikinuose prieglobsčiuose.

Apledėjusios gatvės buvo daugiausia tuščios; sostinę užklojus 12 cm sniego dangai, pareigūnai ragino žmones palikti savo automobilius namie. Teko uždaryti kai kurias tramvajų ir priemiestinių traukinių linijas, beveik visiškai nevažinėja autobusai.

Pareigūnai Paryžiaus regione atidarė 46 laikinas prieglaudas daugiau kaip 600 dėl sniego įstrigusių žmonių, o maždaug 700 keleivių naktį turėjo praleisti Paryžiaus Monparnaso ir Austerlico geležinkelio stotyse.

Maždaug 230 žmonių turėjo nakvoti Orli oro uoste.

Trečiadienį Orli ir Paryžiaus Charles'io de Gaulle'io (Šarlio de Golio) oro uostų darbas vis dar yra sutrikęs, kai kurie skrydžiai vėluoja, o dalis keleivių vis dar yra įstrigę.

Charles'io de Gaulle'io oro uoste pareigūnai per garsiakalbius paskelbė, kad visi priemiestiniai traukiniai į Paryžių sustabdyti mažiausiai kelioms valandoms.

Viename terminale keliolika suglumusių keleivių laukė prie traukinių bilietų kasos.

„Bandžiau patekti į Paryžių traukiniu. Sėdėjau traukinyje pusvalandį, o tada visi atsistojo ir išėjo“, – pasakojo 66 metų Paulas Farbermanas (Polas Farbermanas), dirbantis vadovaujamą darbą muzikos industrijoje ir ką tik atskridęs iš Los Andželo.

„Jie sako, kad nėra nei traukinių, nei autobusų, – sakė jis. – Man labai patinka Paryžius. Labai norėčiau patekti ten ir tai pamatyti.“

Vis dar evakuojama 1,5-2 tūkst. žmonių, įstrigusių greitkelyje į pietus nuo sostinės. Vairuotojai piktinosi ir sakė, kad kelias turėjo būti uždarytas anksčiau.

Vienas vairuotojas, Antonio De Lemosas (Antonijus De Lemosas), naujienų agentūrai AFP sakė, kad „yra įklimpęs sniege nuo penktos valandos vakaro“ ir naktį praleido savo automobilyje.

„Tai natūralus reiškinys, bet tai nenormalu, nes jie palieka visus kelius blokuotus, nebarsto jų druska“ ledui tirpdyti, sakė jis.

Prognozuojama dar žemesnė oro temperatūra, tad sąlygos tikriausiai bus dar pavojingesnės, nurodė meteorologijos agentūra „Meteo France“.

„Susiduriame su neeiline situacija“, – AFP sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas Fredericas de Lanouvelle'is (Frederikas de Lanuvelis). Jis ragino žmones „nesinaudoti savo automobiliais“.

„Iš kavinės į kavinę“

Maždaug 25 departamentuose Prancūzijos šiaurėje paskelbtas pavojus dėl sniego ir plikledžio. Penktadienį šalyje turėtų vėl pradėti snigti.

Paryžiaus policija taip pat paragino žmones palikti automobilius namuose, kad būtų išvengta spūsčių ir kad gelbėjimo tarnyboms bei avariniams sunkvežimiams būtų lengviau dirbti.

Policija uždraudė sunkvežimiams važiuoti svarbiomis magistralėmis netoli Paryžiaus, o geležinkelių kompanija SNCF paragino klientus esant galimybei atidėti keliones.

46 metų pardavėjas Slobodanas sakė, kad naktį praleido „vaikščiodamas iš kavinės į kavinę“ netoli Paryžiaus Šiaurinės stoties (Gare du Nord), nes jo traukinio išvykimas antradienį vakare buvo atšauktas.

Slobodanas vylėsi namus pasiekti anksti trečiadienį, „nusimaudyti, persirengti ir grįžti į darbą verslo rajone Defanse.

Tačiau „visi traukiniai priemiesčių link nevažinėja nuo 5 val. ryto“, AFP sakė jis.

Be to, keliuose rajonuose netoli Paryžiaus ir kituose šiauriniuose bei centriniuose regionuose nevažinėja mokykliniai autobusai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių