Solsberio restorane valgiusiai porai įtartas apsinuodijimas „Novičiok“

  • Teksto dydis:

Anglijos pietvakariuose esančiame Solsberyje, kur kovą nervus paralyžiuojančia medžiaga buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas ir jo dukra, sekmadienį vakare policija atitvėrė dalį miesto, kai vietos restorane prastai pasijuto du čia vakarieniavę žmonės.

Į įvykio vietą buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai ir ekstremaliųjų situacijų valdymo specialistai.

Policijai aiškinantis įvykio aplinkybes, visame rajone aplink italų restoraną buvo uždarytos gatvės.

Du restorane prastai pasijutę asmenys atvykus medikams buvo sąmoningi.

„Saugumo sumetimais restoranas ir aplinkinės gatvės buvo atitverti, o pareigūnai vietoje aiškinasi įvykio aplinkybes ir bando nustatyti, dėl ko šie žmonės prastai pasijuto“, – nurodė policija.

Pirmadienį anksti ryte policija pranešė, jog „nėra jokių požymių“, kad restorane prastai pasijutę žmonės galėjo būti paveikti kovinės nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“.

„Atsižvelgiant į nesenus įvykius ir susirūpinimą, kad tie žmonės galėjo būti paveikti nežinomos medžiagos, visos gelbėjimo tarnybos ėmėsi griežtesnių atsargumo priemonių“, – rašoma Viltšyro policijos išplatintame pranešime.

„Dabar galime patvirtinti, kad nėra jokių požymių, jog tai galėjo būti „Novičiok“, – priduriama jame.

Restorane prastai pasijutę vyras ir moteris šiuo metu yra ligoninėje, kur juos toliau stebi medikai.

Kol kas neaišku, ar buvo įvykdytas nusikaltimas, todėl tyrimas tęsiamas, nurodė policija.

Londonas rugsėjo pradžioje apkaltino du Rusijos karinės žvalgybos tarnybos GRU agentus panaudojus „Novičiok“ per šių metų kovą Solsberio mieste įvykdytą pasikėsinimą nužudyti buvusį tos pačios tarnybos pulkininką Sergejų Skripalį ir jo dukterį Juliją.

Šis įvykis išprovokavo aštrią diplomatinę krizę tarp Londono ir Maskvos.

„Novičiok“ paveikti Skripaliai liko gyvi, bet netikrą kvepalų buteliuką, kuriame buvo tos medžiagos likučių, po kelių savaičių rado vienas vyras, gyvenantis netoli Solsberio esančiame Eimsberio miestelyje. Tariamus kvepalus jis atidavė savo 44 metų draugei Dawn Sturgess (Don Sterdžes); ši jais pasipurškusi apsinuodijo ir mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cirkas ka dar sugalvos patys britai nuodija zmones iki ko davaziavo jau tas teatras atsibodo dar ir toliau isgirsime nesamoniu gaila nekaltu zmoniu

taigi

taigi portretas
Ar ne laikas apšmeižtiems rusams pateikti kaltinimus paremtus įrodymais ( jei įrodymai apskritai yra) arba viešai atsiprašyti ir išmokėti solidžią kompensaciją už patirtą moralinę žalą.? Ar įrodymai yra ar nuskendo Temzėje? :)

Lietuvė

Lietuvė portretas
Nusirito britai iki žemiausio lygio, nors kažką protingesnio būtų sugalvoję...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių