Sprogimo Pakistano turguje aukų padaugėjo iki 25

  • Teksto dydis:

Pakistano šiaurės vakariniame genčių apgyvendintame regione, kur vyrauja šiitai, turguje šeštadienį sprogus bombai žuvusiųjų išaugo iki 25, nes naktį mirė trys sužeistieji, pranešė vyriausybės pareigūnas.

Genčių regiono administratoriaus padėjėjas Shahidas Khanas (Šahidas Chanas) sekmadienį sakė, kad nustatyta, jog sprogusioje bomboje buvo 12 kg sprogmenų ir šratų. Sulaikyti keli prekeiviai apklausiami.

Sprogimo vieta – žmonių pilnas daržovių turgus Paračinaro mieste, Kuramo genčių rajono sostinėje prie sienos su Afganistanu.

Pasak Sh.Chano, tebegydoma 50 sužeistųjų, kai kurių būklė kritiška.

Paračinaro aukšto rango pareigūnas Ikramullah Khanas (Ikramula Chanas) šeštadienį sakė naujienų agentūrai AFP, kad buvo detonuotas savadarbis sprogstamasis užtaisas, paslėptas daržovių dėžėje.

Telefonu su AFP susisiekusi nedidelė su Pakistano Talibanu susijusi Hakimullah Mehsudo (Hakimulos Mehsudo) grupuotė „Tehreek-e-Taliban Pakistani“ (TTP) pareiškė prisiimanti atsakomybę už šią ataką.

Kuramas yra vienas iš septynių Pakistano autonominių genčių rajonų, kuriuose galioja vietos įstatymai ir papročiai.

Šiame rajone anksčiau būta susirėmimų tarp sunitų ir šiitų, sudarančių apie 20 proc. iš maždaug 200 mln. Pakistano gyventojų.


Šiame straipsnyje: Pakistanasturgusišpuolisaukos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių