Stambule per du sprogimus žuvusiųjų skaičius išaugo iki 38

  • Teksto dydis:

Stambulo centre dviem sprogimams šeštadienio vakarą driokstelėjus netoli vieno futbolo stadiono žuvo 38 žmonės.

Žuvusiųjų skaičius auga

Šeštadienį Stambule nugriaudėjęs dvigubas sprogimas nusinešė 38 gyvybes, daugiausia policijos pareigūnų. Dar 155 žmonės buvo sužeisti, per spaudos konferenciją sekmadienį pranešė Turkijos vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu (Siuleimanas Soilu).

S.Soylu teigimu, nuotoliniu būdu detonuota automobilinė bomba, netrukus savižudis susisprogdino Makos parke. Abi sprogimo vietas skiria vos pusantro kilometro.

Sulaikyta  13 asmenų, įtariamų sąsaja su minėtasi sprogimais, pridūrė ministras.

Paskelbtas gedulas

Turkijoje šis sekmadienis paskelbtas gedulo diena dėl dviejų Stambulo centrą po futbolo rungtynių sukrėtusių sprogimų, nusinešusiųdaug žmonių gyvybių.

Ministras pirmininkas Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) nurodė nuleisti valstybės vėliavas iki pusės stiebo. Šeštadienį vakare prie stadiono buvo detonuotas sprogmenų prikrautas automobilis.

Vidaus reikalų ministras Suleymanas Soylu (Siuleimanas Soilu) sakė, kad žuvo 27 policininkai ir du civiliai, sulaikyta 10 įtariamųjų.

S.Soylu nurodė, kad pirmiausia buvo susprogdintas užminuotas automobilis prie futbolo klubo „Besiktas“ stadiono po „Besikstas“ rungtynių su „Bursaspor“, o antrasis sprogimas nugriaudėjo po 45 sekundžių prie netoliese esančio Makos parko, kur tarp policininkų susisprogdino mirtininkas. Įtariama, kad šie sprogimai yra susiję.

Jokia grupė dar neprisiėmė atsakomybės dėl pastarųjų dviejų sprogimų. Šiemet Stambule buvo daugiau sprogimų, dėl kurių kaltinamas džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ arba kurdų kovotojai.

Taikinys - riaušių policijos automobilis

Policija apsupo teritoriją, o virš neseniai pastatyto futbolo klubo „Besiktas“ stadiono kilo dūmai. Pasak įvykio liudininkų, po sprogimų girdėjosi šūviai, bet ši informacija dar nepatvirtinta.

Televizija NTV nurodė, kad atakos, per kurią buvo detonuotas sprogmenų prikrautas automobilis, taikinys buvo riaušių policijos autobusas.

Dėl šios išpuolio atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė. Šiemet Stambule buvo įvykdyta sprogdinimų, dėl kurių kaltinamas džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ arba kurdų kovotojai.

Valstybinės Anatolijos naujienų agentūros pranešime sakoma, kad sprogimas driokstelėjo po „Besikstas“ rungtynių su „Bursaspor“ klubu.

„Manoma, kad užminuotas automobilis buvo pastatytas, kur buvo mūsų policijos specialiųjų pajėgų pareigūnai. (Jis sprogo) tuojau po rungtynių prie išėjimo, per kurį išėjo „Bursaspor“ aistruoliai, – Anatolijos naujienų agentūra citavo S.Soylu. – Neturim informacijos apie žuvusiųjų skaičių. Jeigu Dievas panorės, jų nebus.“

Televizijos reportažuose matėsi keliolika greitosios pagalbos automobilių gatvėje šalia stadiono, o virš įvykio vietos skraidė prožektorius įjungęs policijos sraigtasparnis. Šalimais buvusių pastatų išdužusių langų šukės buvo pažirusios ant šaligatvio.

„Bursaspor“ paskelbė, kad tarp sužeistųjų jų gerbėjų nebuvo.

„Mūsų sužeistiems piliečiams linkime greitai pasveikti“, – sakoma klubo pranešime.

Premjeras Binali Yildirimas (Binalis Jildirimas) ir Stambulo gubernatorius Vasipas Sahinas (Vašipas Sachinas) buvo informuoti apie išpuolį, nurodė Anatolijos naujienų agentūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
rezultatas fanatiskos diktaturos ir nesiskaitymo su zmonemis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių