Stambule nušautas persiško palydovinės televizijos kanalo savininkas

  • Teksto dydis:

Stambule nežinomi asmenys nušovė vieno pramoginio persiško palydovinės televizijos kanalo savininką ir dar vieną vyrą, sekmadienį pranešė Turkijos žiniasklaida.

Vėlų šeštadienį prabangiame Stambulo Maslako rajone buvo nušauti televizijos „GEM TV Group“ savininkas Saidas Karimianas, iraniečių kilmės Didžiosios Britanijos pilietis, ir jo verslo partneris iš Kuveito informavo laikraštis „Hurriyet“.

Pirmuosiuose pranešimuose šeštadienį buvo kalbama apie du nužudytus iraniečius, tačiau jų tapatybės nurodomos nebuvo.

Savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ televizija GEM TV patvirtino, kad S.Karimianas mirė, tačiau jo mirties aplinkybių pateikta nebuvo.

„Su dideliu liūdesiu ir apgailestavimu pranešame apie Saido Karimiano mirtį“, – sakoma žinutėje. Velionis jame apibūdinamas kaip „puikus vyras su tyra ir gera dvasia, dorai ir nuoširdžiai nugyvenęs savo gyvenimą Irano labui“.

Valstybinė Kuveito naujienų agentūra KUNA citavo Kuveito generalinį konsulą Stambule, kuris sakė, kad Turkijos sostinėje vėlų šeštadienį buvo nušautas vienas Kuveito pilietis.

Privati naujienų agentūra „Dogan“ nurodė, kad du vyrai buvo nušauti, kai važiavo automobiliu Maslako rajone. Šaudyta iš kito automobilio. Pranešama, kad žudikai užtvėrė jiems kelią, išlipo iš savo automobilio ir nušovė S.Karimianą ir jo verslo partnerį.

Nusikaltėliai pabėgo savo automobiliu, kuris vėliau jis buvo rastas sudegęs Stambulo Kemerburgazo rajone. Pasak „Dogan“ policija tebeieško nusikaltėlių.

Dubajuje įsikūrusi GEM-TV siūlo persiškai kalbančiai auditorijai vakarietiškas programas, tokias kaip amerikietiški televizijos žaidimai bei turkiškos muilo operos, kurios yra draudžiamos Irane.

Teherano nuomone, tokie kanalai bando kultūriškai infiltruotis tarp gyventojų ir skatinti vakarietišką gyvenimo būdą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių