Stambule per smarkią audrą nukentėjo 10 žmonių

  • Teksto dydis:

Stambule per ketvirtadienį siautusią smarkią audrą su žaibais ir kruša buvo sužeisti mažiausiai 10 žmonių, du iš jų – sunkiai.

Apie 20 minučių trukusi audra paralyžiavo didžiausio Turkijos miesto eismą ir sukėlė staigių potvynių, apsėmusių kai kuriose gatvėse stovėjusius automobilius, matoma socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose.

Į Stambulo Ataturko (Atatiurko) tarptautinį oro uostą skridę 16 lėktuvų buvo nukreipti kitur, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Miesto valdžia nurodė, kad su audros padariniais kovoja per 7 tūkst. žmonių.

Per audrą nuvirto apie 230 medžių, sugriuvo beveik 90 namų stogų ir įsiplieskė keli gaisrai, bet jie netrukus buvo užgesinti, sakoma Stambulo pareigūnų pranešime.

Ši audra Stambule kilo praėjus vos devynioms dienoms po ankstesnės. Tąsyk irgi siautėjo smarkios liūtys ir vėjas, kurio greitis siekė 80 km per valandą. Buvo užlietos miesto gatvės ir metropoliteno stotys, sutriko eismas, bet nebuvo sužeista žmonių.

Stambulo savivaldybės duomenimis, liepos 18-ąją vidutiniškai iškrito 65 mm kritulių, o Silivrio rajone – net 128 mm lietaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių