Stokholmo atakos įtariamasis prisipažino įvykdęs teroristinį nusikaltimą

  • Teksto dydis:

Uzbekistano pilietis, kaip įtariama, praeitą savaitę nukreipęs pavogtą sunkvežimį į minią judrioje Stokholmo gatvėje, antradienį prisipažino įvykdęs „teroristinį nusikaltimą“, pranešė jo advokatas.

39 metų Rakhmatas „Akilovas (Rachmatas Akilovas) prisipažino įvykdęs teroristinį nusikaltimą ir sutinka, kad jam būtų skirtas kardomasis kalinimas“, per teismo posėdį Stokholme paskelbė įtariamojo teisininkas Johanas Erikssonas (Johanas Eriksonas).

Per R. Akilovo įvykdytą praėjusio penktadienio išpuolį žuvo keturi žmonės ir dar 15 buvo sužeista.

Griežtai saugojame Stokholmo rajono teisme jis pasirodė panarinęs galvą, vilkėdamas storą žalią džemperį su gobtuvu. Pasak policijos, įtariamasis domėjosi džihadistų organizacijomis.

Po J.Erikssono pareiškimo likusi teismo posėdžio dalis vyko už uždarų durų, nes to paprašė prokurorai. Žurnalistų buvo paprašyta pasišalinti.

Prieš dieną įtariamasis paprašė pakeisti jam atstovaujantį valstybės paskirtą advokatą musulmonu sunitu, tačiau jo prašymas nebuvo patenkintas.

R.Akilovas, kuris dirbo statybose, tačiau neturėjo leidimo nuolat gyventi Švedijoje, buvo suimtas praėjus kelioms valandoms po išpuolio. Jis buvo sulaikytas Stokholmo šiauriniame Merštos priemiestyje.

Kai pernai pareigūnai atmetė jo prašymą dėl leidimo gyventi Švedijoje, šis vyras dingo iš akiračio, nurodė policija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių