Stiprus taifūnas artinasi Japonijos link: atšaukta daug skrydžių

  • Teksto dydis:

Japonijos link trečiadienį besiartinant galingam taifūnui, meteorologai perspėjo apie stiprų lietų ir vėją, o oro linijos atšaukė daugybę skrydžių.

Manoma, kad taifūnas „Shanshan“ vidurnaktį vietos (trečiadienį 18 val. Lietuvos) laiku bus nutolęs kiek mažiau nei 150 kilometrų nuo Tokijo, todėl iškilo pavojus, kad kitos dienos ryte sostinės gyvenimas gali būti sutrikdytas.

Taifūnas keliauja „labai arti Ramiojo vandenyno pakrantės“ rytinėje Japonijoje, jo centre – Tokijas. Tikimasi, kad gamtos stichija slinks šiaurinių provincijų link tarp trečiadienio nakties ir ketvirtadienio ryto, teigiama meteorologijos agentūros pranešime.

„Taip pat kyla pavojus, kad jis pasieks sausumą“, – priduriama jame.

Manoma, kad per 24 valandas, iki ketvirtadienio popietės, Tokijo regione gali iškristi net 350 mm lietaus.

„Būkite pasirengę nuošliaužoms, žemutinių vietovių užtvindymams, upių potvyniams, smarkiam vėjui, bangoms ir dideliems potvyniams“, – teigė meteorologijos agentūra, ragindama gyventojus laikytis visų evakuacijos ir saugos nurodymų.

Čibos regione į rytus nuo Tokijo vietos pareigūnai išleido žemiausio lygio evakuacijos įspėjimą ir paragino gyventojus būti budrius, jei būtų duoti nurodymai palikti gyvenamąsias vietas.

Lėtai slenkanti audra keliauja 180 km per val. greičiu, o trečiadienį 15 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku ji buvo nutolusi 250 kilometrų į pietryčius nuo Tokijo.

Vėliau šiandien, kaip tikimasi, lietus ir vėjas intensyvės, tad televizijos žinių pranešėjai ragino Tokijo gyventojus grįžti namo iš darbo anksčiau.

Oro linijos atšaukė daugybę vietinių ir tarptautinių skrydžių iš Tokijo Hanedos ir Naritos oro uostų bei į juos.

ANA grupė (All Nippon Airways, Ltd. – stambiausia Japonijos oro linijų bendrovė) atšaukė 36 vidinius skrydžius, taip pat tarptautinius skrydžius iš Naritos į Šanchajų ir Honkongą.

Taifūnas „Shanshan“ – naujausia gamtos stichija, užklupusi Japoniją. Prieš tai šalį vargino rekordinės karščio bangos, pareikalavusios gyvybių. Jos pasireiškė liepos mėnesį po smarkių liūčių centrinėje ir vakarinėje šalies dalyje.

Tos liūtys sukėlė nuošliaužų ir potvynių, kurie pražudė daugiau nei 200 žmonių ir nuniokojo šalies kraštovaizdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tinkamai sumanipuliavus vėjų jėgainių išjungimais nesunku tą cikloną pasiųst tiesiai per Tokijo centrą... beje, o ar kas jau nustatė žemės drebėjimų ir tokių orų masių pernešimų sąsają, ar po to Tokiją ir žemės drebėjimas nuniokos?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių