Suomijoje nušautos trys moterys – miesto merė ir dvi žurnalistės

  • Teksto dydis:

Netoli sienos su Rusija esančio Suomijos miestelio merė ir dvi vietos žurnalistės buvo nušautos šeštadienio vakarą, kai išėjo iš vieno restorano, pranešė policija.

Imatros miestelio tarybos pirmininkė ir dvi vietos žurnalistė apie vidurnaktį buvo nušautos pėsčiųjų zonoje prie restorano „Vuoksenvahdi“, prieš pat atvykstant policijos patrulių automobiliui, pranešė policijos atstovė spaudai Heli Jamsen-Turkki (Heli Jemsen-Turki). Policijos teigimu, dvi moterys buvo kiek vyresnės negu 50 metų, o trečioji – apie 35 metų amžiaus.

Pasak policijos, šautuvu ginkluotas užpuolikas aukas nužudė daugeliu šūvių „į galvą ir viršutinę kūno dalį“.

Įtariamasis – 23 metų vietos gyventojas – buvo suimtas ir nesipriešino pareigūnams. Jis buvo apklaustas, bet šio išpuolio motyvai kol kas nėra aiškūs, nurodė tyrėjai.

Imatra, kurioje gyvena 28 tūkst. gyventojų, yra už 230 km į rytus nuo šalies sostinės Helsinkio.

Sveikatos apsaugos pareigūnai nurodė įkūrę miestelyje krizių centrą.

„Miesto centre greta restoranų ir naktinių klubų nuaidėjus šūviams, nusprendėme atidaryti krizių centrą, - sakė Pietų Karelijos socialinės rūpybos ir sveikatos apsaugos departamento atstovė Saara Raudasoja (Sara Raudasoja). - Įvykio metu netoliese buvo žmonių. Tokiame mažame mieste tai gana didelis incidentas, ir daug žmonių yra sukrėsti.“

Suomijoje, turinčioje 5,4 milijono gyventojų ir turinčioje senas medžioklės tradicijas, yra 650 tūkst. licencijuotų ginklų savininkų, bet ginkluotų nužudymų pasitaiko retai. Vis dėlto po šio dešimtmečio pradžioje įvykdytų mirtinų šaudymų mokyklose ginklų kontrolės įstatymai buvo sugriežtinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Nemaloni žinia. Sunku suvokti, kas pasaulyje vyksta.

...

... portretas
Ką reiškia 'vietos gyventojas', čia iš tų kuriuos ir mums atveža? :s

Baltazaras.

Baltazaras. portretas
Policija patvirtino,kad šaudynės vyko,bet apie aukas nepaminėjo.Žurnalistai žino geriau.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių