Šveicarijos traukinyje vyko įkaitų drama: įtariamasis nukautas

  • Teksto dydis:

Šveicarijos vakaruose ketvirtadienio vakarą baigėsi įkaitų drama, policijai nukovus įtariamąjį ir išlaisvinus keleivius, pranešė pareigūnai.

Įkaitų pagrobėjas buvo ginkluotas kirviu ir peiliu, kalbėjo persų ir anglų kalbomis, trumpojoje spaudos konferencijoje sakė Vo kantono policijos atstovas Jeanas Christophe'as Sauterelas (Žanas Kristofas Soterelas).

„Šiame tyrimo etape nusikaltėlio motyvai nežinomi“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad pagrobėjo tapatybė vis dar nėra oficialiai patvirtinta ir kad ji yra tikrinama.

Vyrą nušovė policijos pareigūnas po to, kai jis, kaip įtariama, puolė jį kirviu.

Iš viso buvo paimta 15 įkaitų – 14 keleivių ir konduktorius. Įkaitų paėmimo situacija truko beveik keturias valandas, maždaug nuo 18.35 val. iki 22.30 val. vietos (19.35 val.–23.30 val. Lietuvos) laiku.

Netoli Iverdono sustojusio traukinio konduktorių įtariamasis privertė prisijungti prie keleivių, kurie apie incidentą pranešė policijai.

Derybos su įtariamuoju iš dalies vyko per „WhatsApp“ susirašinėjimo programėlę ir padedant vertėjui, mokančiam persų kalbą, kuri Irane yra dominuojanti.

Galiausiai pareigūnai nusprendė šturmuoti traukinį ir įvykdė manevrą, kad vyras liktų atokiau nuo įkaitų, teigė J. Ch. Sauterelas.

Šveicarijoje įkaitų paėmimo situacijos yra retos, tačiau kartais pasitaiko.

2022 metų sausį nusikaltėliai paėmė įkaitais sutuoktinių porą ir du įmonės darbuotojus, bandydami patekti į saugyklas, kuriose buvo laikomi taurieji metalai, bet galiausiai pabėgo be grobio.

2021 metų lapkritį laikrodžių įmonės direktorius ir jo šeimos nariai buvo paimti įkaitais savo namuose. Auksą pagrobę užpuolikai paspruko į kaimyninę Prancūziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chutin puilo

chutin puilo portretas
Visur kremliaus ir žydomasonų teroristai. Jie nori sugriauti Europą.

A

A portretas
"... puolė į jį su kirviu..." reiktų rašyti - "puolė jį kirviu".
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių