Per švenčių laikotarpį Filipinuose nuskendo 72 žmonės

Nuo balandžio pradžios Filipinuose nuskendo mažiausiai 72 žmonės, pirmadienį pranešė šios šalies policija, kuri šį neįprastai didelį skaičių iš dalies aiškina tuo, kad per Didžiąją savaitę į paplūdimius suvažiavo milijonai žmonių.

Tradiciškai per šią šventę katalikų daugumą turinčioje šalyje milijonai žmonių išvyksta iš sostinės Manilos praleisti laiko su šeima.

Filipinų nacionalinės policijos (PNP) atstovė spaudai pulkininkė Jean Fajardo (Žana Fadžardo) teigė, kad iš dalies tokį didelį aukų skaičių lėmė „keršto kelionės“, nes šalyje jau kelerius metus galioja judėjimo apribojimai, kuriais siekiama sustabdyti COVID-19 plitimą.

„Žmonės šiek tiek susijaudino dėl vykimo į paplūdimius ir kurortus“, – naujienų agentūrai AFP sakė ji.

Žuvusiųjų pasiskirstymas nebuvo pateiktas, tačiau J. Fajardo teigė, kad tarp aukų buvo vaikų, kuriuos maudydamiesi be priežiūros paliko globėjai, taip pat žmonių, kurie į paplūdimius atvyko būdami neblaivūs.

J. Fajardo žuvusiųjų skaičių pavadino neįprastu ir didesniu nei ankstesniais metais.

„Kurortai ir paplūdimiai buvo pilni žmonių. Tai taip pat prisidėjo prie skendimų skaičiaus“, – pridūrė ji.

Pasaulio sveikatos organizacija teigė, kad skendimai yra trečia dažniausia mirčių nuo netyčinių susižalojimų priežastis visame pasaulyje. Jos paskaičiavimais, kasmet nuskęsta apie 236 000 žmonių.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

4

4 portretas
Ramusis vandenynas didesnis už Baltijos jūra, dėl to ir skęsta tiek daug
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių