Tailando oro uoste sulaikyta daugiau nei kilogramą kokaino prarijusi moteris

  • Teksto dydis:

Tailando salos Puketo oro uoste suimta 27-erių moteris iš Dramblio Kaulo Kranto, rentgeno aparatu jos skrandyje pastebėjus į daugybę mažų pakelių sufasuotą kilogramą kokaino.

Moterį pareigūnai sulaikė vėlai trečiadienį vakare Puketo tarptautiniame oro uoste, jai atvykus lėktuvu iš Dohos.

Rentgeno aparatas parodė, kad jos skrandyje buvo daugiau nei 60 mažų paketėlių, kurie iš viso sudarė 1,2 kilogramus kokaino, sakė Tailando narkotikų valdybos tarybos biuro generalinis sekretorius Sirinya Sitdhichai (Sirinjas Sidhičai).

Narkotikai greičiausiai buvo skirti turtingiems klientams Bankoke, pridūrė jis.

„Kitaip nei metamfetaminas, kokainas ir „ledas“ (kristalinis metamfetaminas) skirti labai siaurai turtingų klientų grupei“, – AFP sakė jis.

Pasak S. Sitdhichai, Vakarų Afrikoje įsikūrę narkotikų gabentojai neretai įdarbina afrikietes arba azijietes moteris slapta gabenti narkotikų kontrabandą į Tailandą, šalį, kuri dėl pralaidaus pasienio ir skrydžių jungčių yra populiari tarpinė stotelė gabenant įvairią kontrabandą.

Kontrabandininkai dažnai skrenda į mažesnius oro uostus už Bankoko, o tada važiuoja parduoti narkotikus sostinėje, pridūrė S. Sitdhichai.

Tailandas turi apie 68 milijonus gyventojų ir šeštą pagal dydį pasaulyje kalinių skaičių. Daugiau nei dešimtmetį galiojantys griežti narkotikų įstatymai nepadėjo išardyti narkotikų pramonės ar sumažinti priklausomų žmonių skaičių.

Daugiau nei 70 procentų karalystės kalinių nuteisti dėl su narkotikais susijusių nusižengimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių