Talibanas Afganistano šiaurėje paleido 235 įkaitus

  • Teksto dydis:

Atokiame šiauriniame Afganistano regione talibai paleido 235 viename kaime laikytus įkaitus, tačiau įtariama, kad ten buvo nužudyta apie 50 civilių, pranešė antradienį provincijos pareigūnas.

„Šį vakarą Mirzavalange buvo išleisti 235 žmonės, tarp kurių buvo moterų ir vaikų; tai pavyko pasiekti tarpininkaujant vietiniams seniūnams ir provincijos pareigūnams“, – sakė provincijos gubernatoriaus atstovas Zabihullah Amani (Zabihula Amanis).

„Jie saugiai evakuoti į Sari Pulio miestą, bet vis dar nežinoma, kiek žmonių talibai laiko įkaitais“, – pridūrė jis.

Anksčiau buvo pranešta, kad Afganistano vyriausybė išsiuntė specialiųjų pajėgų karių į tolimą šalies kaimelį, baiminantis, kad po keliasdešimties civilių nužudymo talibai ir grupuotės „Islamo valstybė“ džihadistai paėmė įkaitais kelias šeimas.

Kovotojai iš šių abiejų grupuočių šeštadienį nužudė maždaug 50 vyrų, moterų ir vaikų šiaurinės Sari Pulio provincijos Sajado rajone.

Afganistano vyriausybės ir vietos provincijos atstovai teigė besibaiminantys, kad kelios šeimos po žudynių buvo paimtos įkaitais.

„Nežinoma kiek žmonių buvo paimti įkaitais“, – naujienų agentūrai AFP sakė ir gynybos ministerijos atstovas Dawlatas Waziris (Davlatas Vaziris).

„Vietovėje buvo dislokuoti komandosai, mums kalbant vyksta antskrydžiai, vadovybė ant žemės šiuo metu planuoja, kaip atsiimti slėnį. Jo atsiėmimo operacija prasidės artimiausiu metu ir teroristai atsakys už savo nusikaltimus“, – pridūrė jis.

Šaltinis iš Afganistano saugumo institucijų sakė, kad įkaitais gali būti paimta dar apie 100 žmonių.

Sari Pulio provincijos vadovas Mohammadas Zaheras Wahdatas (Muhamedas Zaheras Vahdatas) tvirtino, kad paleisti 235 įkaitai „yra tokie šokiruoti, kad net negali kalbėti ir papasakoti mums nieko apie kitus įkaitus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių