JAV nuo bėgių nuvažiavus traukiniui žuvo trys žmonės, apie 100 sužeisti

  • Teksto dydis:

JAV Vašingtono valstijoje pirmadienį nuo bėgių nuvažiavus keleiviniam traukiniui, žuvo trys žmonės, o dar apie 100 buvo sužeisti, pranešė policija.

„Yra daug kritinių sužeidimų, ir nieko nežinosime, kol negausime atnaujintos informacijos iš ligoninės“, – žurnalistams sakė Vašingtono valstijos atstovė Brooke Bova (Bruk Bouva), paklausta, ar žuvusiųjų skaičius gali išaugti.

Tame traukinyje buvo 77 keleiviai ir septyni įgulos nariai, nurodė valstijos policija.

Anksčiau buvo skelbta, kad per šią avariją žuvo šeši žmonės, bet vėliau policija šią informaciją patikslino.

Incidentas įvyko Duponte, esančiame tarp Takomos ir valstijos sostinės Olimpijos.

Neseniai ten buvo atlikti geležinkelio atnaujinimo darbai, pagerinti bėgiai ir signalų sistemos, kad traukiniai galėtų važiuoti greičiau.

Geležinkelių kompanija „Amtrak“ patvirtino, kad pirmadienį apie 7 val. 40 min. vietos (17 val. 40 min. Lietuvos) laiku ant viaduko virš judraus 5-tojo greitkelio įvykusi nelaimė ištiko 501-ojo reiso traukinį.

Nuo bėgių nulėkė 13 traukinio vagonų. Jie prispaudė penkis automobilius ir du sunkvežimius; ant bėgių liko tik vienas vagonas, pranešė policija.

Viršijo greitį

JAV Vašingtono valstijoje pirmadienį nuo bėgių nuvažiavęs keleivinis traukinys važiavo beveik 129 km per val. greičiu, nors tame ruože maksimalus leistinas greitis buvo 48 km per val., vėlų pirmadienį pranešė Nacionalinės transporto saugumo tarybos pareigūnai.

Pasak Bellos Dinh-Zarr (Belos Din Zar) iš Nacionalinės transporto saugumo tarybos, „dar per anksti pasakyti“, kodėl tas traukinys važiavo tokiu dideliu greičiu. Preliminari informacija apie traukinio greitį buvo gauta iš galiniame lokomotyve esančio duomenų įrašymo įtaiso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
o tuo metu lietuvoje seimo narys kanceliarinems prekems i menesi gauna 822,80 varganu "euriuku". tiek kiek 4 pensininkai pensijos.

...

... portretas
Avarijos metu traukinio mašinistas Alahą šlovino?..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių