Turkijoje dėl planuoto išpuolio sulaikytas „Islamo valstybės“ narys

  • Teksto dydis:

Turkijos valdžia pranešė, jog Stambule buvo sulaikytas Belgijos pilietis, praleidęs kelerius metus Sirijoje ir kaltinamas planavęs didelio masto išpuolį, antradienį pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Įtariamasis M. A. buvo sulaikytas Faticho rajone. Prieš trejus metus jis kartu su žmona ir trimis vaikais išvyko į Siriją ir prisidėjo prie džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS).

Laikraštis „Hurriyet“ skelbia, kad sulaikytasis yra įtariamas buvęs koordinatorius, tvarkęs visus prie „Islamo valstybės“ norėjusių prisijungti prancūzakalbių džihadistų reikalus. Jis taip pat esą planavo išpuolius Europoje.

Anksčiau buvo paskelbta šio asmens tarptautinė paieška.

Apie belgo areštas pranešta po to, kai Stambule savaitgalį buvo mirtinai peiliu sužeistas 24 metų policijos pareigūnas. Dėl šio nusikaltimo suimtas vienas įtariamas „Islamo valstybės“ narys; tas vyras anksčiau buvo sulaikytas įtariant, kad jis rengiasi įvykdyti mirtininko išpuolį.

Žuvusio pareigūno vadovai jį gyrė už tai, kad policininkas užkardė „labai rimtą išpuolį“.

2016 metais Turkiją sukrėtė virtinė išpuolių, pareikalavusių šimtų žmonių gyvybių. Kai kurie iš pernai įvykdytų teroro išpuolių buvo kruviniausi per šalies istoriją.

Dėl tų atakų buvo kaltinami IS džihadistai, kontroliavę dideles teritorijas Sirijoje ir Irake, taip pat uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK), jau ilgiau kaip tris dešimtmečius kovojanti su Turkijos vyriausybe.

Praeitą mėnesį kovos su terorizmu pareigūnai Stambule sulaikė dešimtis įtariamų IS narių. Policija nurodė, kad kai kurie iš jų ruošėsi įvykdyti „sensacingą ataką“ šalies teritorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių