Tyrimas: pusė JAV suaugusiųjų turi šeimos narį, kuris buvo uždarytas į kalėjimą

  • Teksto dydis:

Beveik pusė visų Amerikos suaugusiųjų turi artimą šeimos narį, kuris kažkuriuo metu savo gyvenime buvo uždarytas į kalėjimą, parodė naujas tyrimas, kuriame atkreipiamas dėmesys į masinius suėmimus JAV.

Kornvelio universiteto ir lobistinės grupės „FWD.us“ tyrimo metu paaiškėjo, kad apytikriai 45 proc. Amerikos suaugusiųjų (apie 113 mln.) turi artimą šeimos narį, kuris bent vienai nakčiai buvo uždarytas į areštinę ar kalėjimą.

Tyrime artimas šeimos narys apibūdinamas kaip tėvas, motina, vaikas, brolis, sesuo ir partneris/mylimasis.

Remiantis tyrimu, vienas iš septynių JAV suaugusiųjų turi artimą šeimos narį, kuris buvo įkalintas mažiausiai vienerius metus, o vienas iš 34 suaugusiųjų - artimą šeimos narį, kalėjime praleidusį 10 ar daugiau metų.

Apytikriai 6,5 mln. Amerikos žmonių (vienas iš 38) turi artimą šeimos narį, kuris šiuo metu yra uždarytas į kalėjimą.

Rezultatai stipriai skyrėsi, atsižvelgiant į rasę ir pajamas. Tyrimo metu juodaodžiai ir mažesnes pajamas gaunantys asmenys dažniausiai atsakė, kad turi artimą šeimos narį, kuris kažkada nors dieną praleido kalėjime.

Kaip teigiama ataskaitoje, JAV įkalinama daugiau žmonių nei bet kurioje kitoje pasaulio šalyje.


Šiame straipsnyje: kalėjimasJAVtyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jie išėję ir šaudo...

Anonimas

Anonimas portretas
Ir mes į juos lygiuojamės...

Nerijus

Nerijus portretas
Visi kartais suklysta. Bet svarbu buti gereniam negu buvai. Ir stengtis istaisyti ir nekartoti klaidu. Geriausiai mokintis is svetimu klaidu, kad nekartotum ir ismoktum pamoka.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių