Ugniagesiai kovoja su naujais gaisrais pietų Prancūzijoje

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ugniagesiai kovoja su dviem naujais gaisrais pietų Prancūzijoje, vienas jų netoli miesto prie Viduržemio jūros, o kitas miškingoje vietovėje prie mažo Kabri miestelio netoli Graso regiono garsaus dėl kvepalų gamybos.

Istro miesto, į vakarus nuo Marselio, atstovai pranešime sako, kad imtasi atsargumo priemonių ir evakuota gyvenvietė, kai gaisras prasidėjo netoli žmonių namų. Apie 200 ugniagesių, trys „Canadair“ lėktuvai ir vienas „Dash“ lėktuvas, bei vienas sraigtasparnis kovoja su gaisru.

Tarnybos praneša, kad gaisras Istro mieste sutramdytas vėlyvą antradienį. Apie nukentėjusiuosius nepranešta.

Florianas Vautrinas (Florianas Votrenas) iš Pajūrio Alpių departamento regioninės tarnybos sakė, kad gaisras netoli Kabri miesto yra daugiau „įspūdingas, nei rimtas“, nes milžiniški dūmų stulpai matosi kelių kilometrų spinduliu.

F.Vautrinas sakė, kad gaisras nepasiekė gyvenamųjų namų.

Žinutėje „Twitter“, Pajūrio Alpių departamento tarnybos pranešė, kad apie 260 ugniagesių, keturi „Canadair“ lėktuvai ir trys sraigtasparniai kovoja su gaisru.

Praėjusią savaitę, pietrytinėje Prancūzijoje ir Korsikos saloje įsipliekė pavojingi miškų gaisrai, dėl kurių buvo priversti evakuotis daugiau nei 10 000 žmonių ir buvo sunaikinti keli tūkstančiai hektarų augmenijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių