Ukraina paskelbė buvusio Rusijos parlamentaro žudiko vardą

  • Teksto dydis:

Buvusį Rusijos Dūmos deputatą Denisą Voronenkovą Kijeve nužudė Ukrainos pilietis Pavelas Paršovas, specialiai apmokytas diversantų mokykloje Rusijoje, paskelbė Ukrainos „Liaudies fronto“ parlamentaras, vidaus reikalų ministro patarėjas Antonas Heraščenka.

„Denisą Voronenkovą nužudė Ukrainos pilietis, 1988 metais gimęs Paršovas Pavelas Aleksandrovičius iš Sevastopolio, Rusijos specialiųjų tarnybų agentas ... Rusijoje, kur buvo prieš permetimą į Ukrainą, jis išėjo specialaus mokymo kursą diversantų mokykloje, įkurtoje dar Stalino NKVD laikais“, – penktadienį feisbuke parašė A.Heraščenka.

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos interneto svetainėje P.Paršovas minimas kaip Dnipropetrovsko srityje ieškomas asmuo, kaltinamas sukčiavimu ir nusikalstamu būdu įgytų lėšų plovimu.

D.Voronenkovas ketvirtadienį buvo nušautas Ukrainos sostinės centre. Jo asmens sargybinis sužeidė užpuoliką, kuris vėliau ligoninėje mirė.

Tuo tarpu per televizijos „1+1“ politinę pokalbių laidą „Pravo na vladu“ A.Heraščenka teigė, kad rusų agentas P.Paršovas buvo infiltruotas į Ukrainos jėgos struktūras, ten tarnavo, o paskui gavo įsakymą likviduoti Rusijos priešą D.Voronenkovą.

Pasak parlamentaro, tyrimas per ketvirtadienį rimtai pasistūmėjo. „Jau žinoma žudiko asmenybė, jo biografija“, – sakė jis.

A.Heraščenka nurodė, kad artimiausiu metu turėtų būti surengta oficiali generalinio prokuroro ir Ukrainos saugumo tarnybos vadovo spaudos konferencija.

Ukrainos nacionalinės gvardijos nario, kovos veiksmų Donbase dalyvio pažymėjimą žudikas pasiėmė, kad galėtų išsisukti, jeigu jį sustabdytų policija, pridūrė A.Heraščenka.

Žudikas susijęs su Ukrainos nacionaline gvardija

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) patvirtino informaciją, kad buvusio Rusijos parlamentaro Deniso Voronenkovo žudikas buvo susijęs su Ukrainos nacionaline gvardija.

„Žinome, kas buvo žudikas. Apie tai šiandien bus padarytas pareiškimas, taip pat ir tų, kas vykdo tyrimą ... Jį nužudęs žmogus tikrai buvo susijęs su Nacionaline gvardija. Tai – tiesa“, – penktadienį žurnalistams sakė SBU vadovo patarėjas Jurijus Tanditas.

„Tai bandymas pademonstruoti mums jėgą .... Bet patikėkite: šis nusikaltimas bus atskleistas, mes įvardysime ne tik tuos, kas įvykdė nusikaltimą, bet ir tuos, kas užsakė“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
nusišikt niekas nenori ant tos ukrųsamali,nors tokia samaliir lt,mes jau daugiau žinom negu rašinėtojai,ateina galas ir bestijai,tegu prisimena užgrobtus bankus

Anonimas

Anonimas portretas
Buvo dar vienas!! Kaip jos pavarde????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių