Uraganas „Willa“ smogė Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantei

  • Teksto dydis:

Smarkius vėjus ir liūtis nešantis uraganas „Willa“ antradienį smogė Meksikos vakarinei pakrantei, meteorologams iš anksto įspėjus apie besiartinančią „itin pavojingą“ audrą.

Uraganas, pirmadienį trumpam sustiprėjęs iki 5-osios kategorijos, sausumą pasiekė jau kaip 3-iosios kategorijos audra. Tačiau meteorologai įspėja, kad netgi susilpnėjęs šis uraganas gali sukelti potencialiai pražūtingų potvynių ir nuošliaužų.

Šiuo metu uragano „akis“ yra virš kranto linijos šalia Eskuinapos miesto Sinaloa valstijoje, socialiniame tinkle „Twitter“ nurodė Meksikos nacionalinė  meteorologijos tarnyba.

JAV Nacionalinis uraganų centras įspėjo, kad kai kurie Meksikos pietvakarinės pakrantės rajonai gali nukentėti nuo itin pavojingos audros“.

Pirmiausia „Willa“ praūžė virš Marijos salų, kur veikia Meksikos federalinis kalėjimas. Vidaus reikalų ministerija neatsakė į paklausimą, ar buvo evakuoti tūkstantis ten laikomų kalinių, taip pat ar buvo imtasis kokių papildomų apsaugos priemonių. 

„Kol kas negavome jokių pranešimų apie galimą žalą kalėjimui“, – spaudos konferencijoje sakė Meksikos federalinio civilinės saugos departamento direktorius Luisas Felipe Puente (Luisas Felipė Puentė).

Iš padidintos grėsmės zonų buvo evakuoti daugiau nei 4 250 žmonių, įskaitant paplūdimyje poilsiavusius turistus, nurodė jis.  

Evakuoti žmonės perkelti į laikinas prieglaudas. 

Meksikos armija dislokavo karių vykdyti reagavimo į gaivalinę nelaimę operaciją stichijos zonoje. 

Paskelbtas pavojus

Uragano „Willa“ nešamo vėjo greitis siekia 195 km per valandą, nurodė Nacionalinis uragano centras.

Prognozuojama, kad per audrą kai kuriuose Sinaloa, Najarito ir Chalisko valstijų rajonuose iškris nuo 15 iki 30 cm kritulių, o kai kuriose vietovėse laukiama iki 45 cm kritulių.

„Toks kritulių kiekis sukels gyvybei pavojingų staigių potvynių ir nuošliaužų“, – įspėjo centras.

Trijose valstijose jau paskelbtas pavojus ir atšauktos pamokos. 

Chalisko valstijos gubernatorius Aristoteles Sandovalis (Aristotelis Sandovalis) kurortiniame  Puerto Valjartos mieste nurodė evakuoti viešbučius ir pakrantės rajonus. Jis įspėjo, kad audra gali sukelti „itin žalingų padarinių“.

Taip pat Ramiojo vandenyno pakrantėje esančios Mičoakano valstijos La Goletos miestelyje pirmadienį dėl smarkios liūties nuo bėgių nuriedėjus krovininiam traukiniui buvo sužeisti mažiausiai du geležinkelio bendrovės „Kansas City Southern“ darbuotojai, informavo vietos valdžia.

Prie Mičoakano antradienį artėjo ir smarkias liūtis nešusi atogrąžų audra „Vicente“.

Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantę šį uraganų sezoną jau niokojo pražūtingos audros ir liūtys.

Rugsėjo mėnesį Sinaloa ir Mičoakano valstijas užklupus staigiems potvyniams žuvo mažiausiai 15 žmonių. Praėjusią savaitę Oachakos valstijoje žuvo dar 11 žmonių, įskaitant septynis vaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių