V. Žirinovskis pirmasis užsiregistravo rinkimuose: mano patirtis milžiniška

Rusija formaliai užregistravo pirmą kandidatą kitų metų kovo rinkimams į prezidentus. Tai – ekcentriškasis ir prieš Lietuvą ne kartą aršiai kalbėjęs Vladimiras Žirinovskis.

Užsiregistruoti kandidatai į prezidento rinkimus pagal Rusijos tvarką turi iki sausio 7-osios. Rinkimuose dalyvaus ir prezidentas Vladimiras Putinas, todėl dažnas analitikas neabejoja jo perrinkimu ir kovo rinkimus Rusijoje laiko ne demokratijose įprastais rinkimais, bet tiesiog naujo politinio sezono pradžia, prieš kurią vertą stebėti pokyčius įtakingiausiųjų rate.

Rusija jau atmetė vienintelio įtakingo opozicijos kandidato Aleksejaus Navalno prašymą dėl teistumo, kurį pats A. Navalnas laiko politiškai motyvuotu. Po šio sprendimo A. Navalnas ragino rusus rinkimus boikotuoti.

Apžvalgininkai pastebi, kad Rusijos rinkimuose kandidatai keičiasi retai, nors šiemet yra naujas ryškesnis veidas – Ksenija Sobčiak, kritikų laikoma Kremliaus kandidate dėmesiui nukreipti. Tuo metu V. Žirinovskis – įprastas kandidatas, dalyvavęs dvejuose pastaruosiuose rinkimuose.

„Pasaulyje nėra labiau patyrusio kandidato. Vadovavau partijai 30 metų 14-oje rinkimų kampanijų. D. Trumpas pataikė iš pirmo karto, o mes dirbame palaipsniui ir labai daug – pagal mūsų milžiniškos valstybės mastą. Kai Vašingtone -5, jie neišeina iš namų. O kai čia minus -36 per Tris karalius – aš neriu į eketę. Mano patirtis milžiniška“, – pareiškė V. Žirinovskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Draugus reikia laikyt arti, o priešus dar arčiau".

tai

tai portretas
siuolaikinis berija ir sis ruszydelis verda zydiska /kose/ kuri putinui patinka kaip sako suo loja karavanas eina dar greiciau....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių