Viduržemio jūroje per dvi dienas išgelbėta apie 6000 migrantų

  • Teksto dydis:

Viduržemio jūroje penktadienį ir šeštadienį išgelbėta apie šeši tūkstančiai migrantų, mėginusių patekti į Europą, Italijos kranto sargybai koordinuojant dešimtis ryžtingų operacijų.

Apie tris tūkstančius migrantų šeštadienį paėmė karinis laivynas, kranto sargyba, ES sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“ ir kelios nevyriausybinės organizacijos, nurodoma kranto sargybos pranešime.

Dalis išgelbėtųjų jau yra Italijoje, o kiti, tarp jų ir 730 žmonių laive, kurį eksploatuoja organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF), gabenami Italijon.

Libijos kranto sargyba naujienų agentūrai AFP sakė ties Tripoliu paėmusi apie 170 migrantų, bet nepavyko išgelbėti kitų „dėl priemonių stokos“.

Išvakarėse jūroje ties Libja buvo aptikta apie 3000 žmonių guminėse valtyse arba ant savadarbių plaustų – jie iš Libijos plaukė Italijos link.

Per pirmus tris 2017 metų mėnesius Italiją iš Libijos po pavojingų kelionių jūra pasiekė daugiau kaip 24 tūkst. migrantų. Pirmąjį praėjusių metų ketvirtį tokių migrantų buvo 18 tūkst., nurodo Jungtinių Tautų pabėgėlių agentūra UNHCR.

Italijos vidaus reikalų ministerija tvirtina, kad nuo šių metų pradžios Italiją pasiekė apie 37 tūkst. žmonių, daugiausia iš Užsacharės – tai yra 30 proc. daugiau negu pernai.

2016-aisiais žuvo arba dingo daugiau kaip puspenkto tūkstančio migrantų, dar apie tūkstantį toks pat likimas ištiko šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SARAH MICHAEL

SARAH MICHAEL portretas
Ieškote tikros paskolos? Jūs esate tinkamoje vietoje savo paskolos sprendimus čia! "AVANT CREDIT" suteikia paskolas įmonėms ir asmenims už mažą ir prieinamą palūkanų normą 2%. Mes skolinome maksimalią 500 000 000,00 sumą, jei ši valiuta: JAV doleriai, euras ir Didžiosios Britanijos svarai. Prašome susisiekti su mumis el. Paštu per (sarahmichael385@gmail.com) Ačiū.

Čiubaka

Čiubaka portretas
sssr laikais tai šaudydavo nelegaliai kirtusius valstybinę sieną

idomu

idomu portretas
visus mums nes to nori musu isrinktieji laizydami europai padus
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių