Viduržemio jūroje išgelbėta per 500 migrantų, rasti du žuvusieji

  • Teksto dydis:

Apie 550 migrantų, rizikavusių savo gyvybėmis, kad pasiektų Europą, penktadienį buvo išgelbėti Viduržemio jūroje, kur taip pat rasti du žuvę žmonės, pranešė Italijos pakrančių sargyba.

Šiuos migrantus iš keturių pripučiamų valčių surinko pakrančių apsaugos tarnybos laivai, taip pat Italijos karinių jūrų pajėgų, vienos nevyriausybinės organizacijos laivai ir vienas prekinis laivas.

„Iki šiol per keturias gelbėjimo operacijas Viduržemio jūros centrinėje dalyje išgelbėta apie 550 migrantų“, – sakoma pakrančių sargybos pranešime.

Du mirusius žmones vienoje iš valčių rado nevyriausybinės organizacijos „SOS Mediterranee“ laivas, paėmęs 193 išgelbėtus migrantus, sakoma šios grupės „Twitter“ žinutėje.

Traukia į Italiją

Italijos pakrančių apsaugos tarnyba nurodė, kad šios gelbėjimo pastangos buvo vykdomos „nepaisant nepalankių orų ir sąlygų jūroje“.

Pastaraisiais metais Italija buvo pagrindinė šalis, į kurią plūdo Viduržemio jūrą kertantys migrantai. Roma stengėsi sudaryti susitarimus su Šiaurės Afrikos šalių vyriausybėmis, kad būtų galima sparčiau grąžinti neteisėtus migrantus.

Žmonių kontrabandininkai naudojasi chaosu, krečiančiu Libiją nuo 2011 m. sukilimo prieš diktatorių Muamerą Kadhafi (Muamarą Kadafį), ir gabena migrantus laivais į Italijos teritorijas, esančias už 300 km.

Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, praeitais metais šalį pasiekė rekordinis jūrą perplaukusių migrantų skaičius – daugiau kaip 180 tūkst. žmonių.

Jungtinės Tautos nurodė, kad 2016 m. daugiau kaip 5 tūkst. žmonių žuvo mėgindami perplaukti Viduržemio jūrą, daugiausiai pakeliui iš Libijos į Italiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada baigsis tas "gelbejimas"??? Nebutu tu "gelbetoju" tai tie afrikieciai nesibrautu i Europa tais guminiais "kaliosais". Ir didelis "aciu" prancuzams ir amerikieciams, kurie "nuslave" Kadafi, kuris neleido tam gaivalui plusti is Afrikos i Europa

europietis

europietis portretas
Ir vėl giriamasi ir džiaugiamasi kad "išgelbėjo migrantus", jokie jie ne migrantai tie laukiniai, tai okupantai, baisi grėsmė tiek Italijai, tiek visai Vakarų Europai. Ir ne graibyti juos reikia iš jūros, o, kaip pasakė kažkoks veikėjas, pasitikti tuos nelegalus su kulkosvaidžiais, gal taip atšoktų jiems fantazija lipti ant europiečių kupros. Kada graikai ir italai sueis į protą?

o kam

o kam portretas
juos gelbeti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių